Profilul cumparatorului de lux
Se spune ca luxul este pentru cei bogati. Fara a combate aceasta afirmatie, ne intrebam firesc cum sunt acesti oameni si ce preferinte au in alegerea proprietatilor, pe o piata care ne ofera suficiente variante si ne permite sa stabilim si aici favoriti.

Clientii luxului

Putem afirma fara rezerve ca acesti clienti sunt persoane active, de succes, cu o deosebita grija pentru propria imagine si cu cele mai inalte asteptari in materie de calitatea serviciilor oferite. Pentru ca eleganta este asociata cu luxul, arhitectura zonei este foarte importanta. Ne amintim cu nostalgie perioada de la inceputul secolului XX, cand Bucurestiul era admirat pentru echilibrul si eleganta cladirilor. Din fericire multe dintre cladiri s-au restaurat si centrul Capitalei si-a pastrat izul secolului trecut. Zone precum Lipscani, Primaverii, Dacia, Kisseleff, Docentilor sunt in continuare in centrul atentiei si atrag fara incetare.

Pentru cei care isi doresc o locuinta in centru si iubesc arhitectura clasica, Adama le propune Evocasa Selecta, singurul complex high class al acestui dezvoltator pana la aceasta data. Constructia este situata in zona Foisorul de Foc, pe strada Ferdinand si are o structura dispusa pe subsol, parter si 10 etaje. Cladirea imbina arhitectura clasica cu stilul avangardist iar rezultatul este unul elegant. „Pentru cei mai multi clienti luxul este o stare de spirit, o atitudine. Desigur ca estetica si calitatea sunt importante dar nu depasesc ca importanta mesajul, incarcatura pe care o transmite arhitectural cladirea. Unii prefera turnuri inalte de sticla, in vreme ce nostalgicii vor linii clasice, interbelice. Am incercat sa gasim un echilibru intre cele doua, si speram ca rezultatul va fi apreciat si admirat atat de locatari cat si de simplii trecatori.” (Anton Lax – Adama)

In atentia celor care apreciaza luxul este si complexul Domenii Park Village inca in constructie. Omenii de afaceri, personalitatile din diferite domenii si in general clientii care au venituri confortabile nu doresc sa achizitioneze doar un apartament ci si servicii diverse care sa le imbunatateasca si usureze stilul de viata, conform uzantelor metropolelor europene. Astfel, room service, valet parking, paza 24h/24, galerii comerciale, cleaning sunt doar cateva dintre serviciile pe care acestia le doresc. Un astfel de ansamblu, situat in zona Piata Presei, care intruneste aceste conditii este Monte Carlo Palace. „Unici? Da, si as vrea sa fiu contrazis, sunt convins ca nu am de cine… tocmai pentru ca suntem unicii care, pe langa apartamente de lux sau locatie, oferim serviciile, confortul si siguranta proprietatii, oferim „aerul” Coastei de Azur si al resedintelor de la Monaco. Diversitatea si complexitatea serviciilor oferite de Monte Carlo Palace este singulara in Bucuresti. Nu vindem „la metru patrat” ci vindem un alt concept de viata pentru cei care stiu sa traiasca viata la intensitate maxima dar totusi intr-o permanenta vacanta.” (Eugen Paternic -Director de Vanzari MCP)

Cat costa luxul?

Preturile acestor apartamente sunt pe masura exclusivitatii proiectelor. Daca pentru un apartament de doua camere complet mobilat si utilat in Monte Carlo Palace clientii trebuie sa investeasca sume incepand de la 180 000 euro, pentru un penthouse de 388 mp trebuie sa scoata din buzunar 795 000 euro. Pentru acelasi tip de apartament in Evocasa Selecta a celor de la Adama, preturile pornesc de la 117 000 euro plus TVA, in timp ce pentru Domenii Park Village achizitionarea unui imobil costa 170 000 euro.

Si pentru ca aceste apartamente isi gasesc in continuare clientii si dezvoltatorii isi continua proiectele, se pare ca criza nu a fost foarte aspra cu acest segment. Din contra, problemele economiei se pare ca au actionat si ca o sita, luxul fiind suspectat in ultimii ani de „accesibilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here