Majoritatea chiriasilor de spatii de birouri au nevoie de o analiza comparativa a oportunitatilor din piata pentru a lua decizia de relocare optima.
Un astfel de studiu nu se poate realiza fara a detine un procent cat mai aproape de 100% din oferte. RealTime, companie de consultanta imobiliara si locare / relocare corporate, anunta ca detine 90% din oferta de spatii de birouri calificate din Bucuresti, respectiv 1.620.000mp din cei aproximativ 1.800.000mp disponibili in anul 2009.

In urma interogarii a peste 500 de chiriasi, reprezentantii RealTime conchid ca principala problema intampinata de acestia este imposibilitatea de a realiza o analiza comparativa a oportunitatilor din piata. Imposibilitatea se datoreaza modului diferit de prezentare si promovare a ofertelor de catre dezvoltatori sau consultanti, ceea ce face ca evaluarea comparativa sa consume foarte multe resurse si timp.

“Singura varianta pentru ca un consultant sa fie relevant intr-o analiza comparativa este de a detine cat mai mult din oferta disponibila in piata, iar RealTime a contractat aproximativ 90% din stocul total disponibil in Bucuresti. Mai mult, daca excludem cladirile necalificate si pe cele cu suprafete mai mici de 1.000mp, procentajul este de 98%. Consideram ca am incheiat, astfel, procesul de reorientarea a serviciilor de locari / relocari catre nevoile chiriasilor” (Simona Manea – Manager Corporate Department RealTime).

Suprafata totala a stocului de spatii de birouri din Bucuresti in anul 2009 era de aproximativ 1800.000mp suprafata inchiriabila, distribuita in 195 de cladiri. Se asteapta ca acesta sa creasca in anul 2010 la aproximativ 2.000.000mp.

Serviciile de analiza comparativa ale RealTime destinate companiilor ce cauta sa-si renegocieze chiria sau sa se relocheze au relevanta de 100% in raport cu nivelul pietei. Prin acestea se aduce plus valoare clientiilor prin reducerea la minim a timpului de decizie, consumand foarte putine resurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here