Sursa foto: https://pixabay.com/photos/bitcoin-cryptocurrency-digital-2007769/

Pentru că totul se digitalizează şi evoluează într-un sens favorabil mediului online, inclusiv tranzacţiile financiare, investiţia în noile criptomonede se va dovedi de viitor. Primul contact cu această lume, a monedelor din mediul online poate provoca persoanelor interesate confuzie, disconfort, poate genera nelămuriri, pentru că această tehnologie este încă nouă, iar monedele digitale nu sunt apreciate la adevărata lor valoare.

Ce este bitcoin?

Prima şi cea mai cunoscută moneda virtuală descentralizata la nivel mondial, prima criptomoneda apărută este Bitcoin, un activ în întregime digital care nu este controlat de nicio bancă sau autoritate centrală.

Bitcoin nu are un guvern central şi este creată într-un număr limitat, de 21.000.000 care sunt tranzacţionate încă de la început. Bitcoin a fost creată în anul 2008 sub forma unui sistem electronic numerar peer-to-peer. În anul 2009 a fost lansat şi primul software bitcoin şi reţeaua în sine. Comunitatea a crescut în mod rapid de atunci şi bitcoinul nu a fost niciodată controlat, ci schimbările făcute în protocolul folosirii acestei monede este public şi vizibil pentru toată lumea, utilizatorii fiind informaţi.

Cum funcționează moneda Bitcoin?

Înainte de a cumpăra Bitcoin, persoanele interesate trebuie să ştie cum funcţionează aceasta monedă. Bitcoin este înregistrată în Blockchain, o carte financiară publică sau o colecţie de conturi financiare, un fel de carte de tranzacţii menţinută şi asigurată de mineri, astfel încât mii de oameni din întreaga lume au copii ale acestei cărţi. Ce este cu adevărat impresionant în tranzacţionarea Bitcoin este că totul este transparent, nu există secrete, iar banii sunt transferaţi de la o adresă la alta.

Cum se cumpără Bitcoin?

Primul pas pentru a tranzacţiona Bitcoin este că persoanele interesate să se familiarizeze cu schimburile de criptomonede şi cu valorile individuale ale acestora. De asemenea, persoanele interesate trebuie să se autoeduce puţin în ceea ce priveşte tranzacţionarea cu criptomonede şi cu ceea ce oferă acestea.

Citește și: Top 10 criptomonede care se pot mina

Criptomonedele sunt o investiţie pe termen lung şi nu o metodă de îmbogăţire peste noapte. Regula de aur este să nu se cumpere Bitcoin mai mult decât sunt dispuşi oamenii să piardă. Persoanele interesate trebuie să se gândească în mod serios la cât pot investi în condiţii de siguranţă, fără a se împrumuta la banca sau fără a face gaură în bugetul familiei.

Bitcoin poate fi cumpărat online, de pe platforme specializate, în mod rapid, simplu şi transparent, atât pentru cei familiarizaţi cu acest mod de tranzacţie, cât şi pentru noii veniţi.

De ce este Bitcoin cea mai populară criptomonedă?

În afara faptului că este prima criptomoneda apărută pe piaţă, Bitcoin este populară pentru că mii de oameni din întreaga lume sunt mulţumiţi de modul de tranzacţionare a acestei monede şi de guvernarea monedelor. Bitcoin funcţionează ca un standard de aur în lumea criptomonedelor, a căror valoare se măsoară în comparaţie cu monedă în sine, deci impactul asupra întregii pieţe este extrem de mare.

Alte aspecte pozitive ale cumpărării Bitcoin includ:

  • Descentralizarea;
  • Anonimatul;
  • Transparența;
  • Viteza tranzacţiilor;
  • Costurile reduse;
  • Faptul că se pot cumpăra cu aceste monede bilete de avion, alimente, servicii şi bunuri pe toată planeta, unde sunt acceptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here