Sursa foto: https://pixabay.com/photos/book-bible-scripture-open-book-1210030/

Până nu demult, spiritualitatea era un subiect tabu, în care numai câteva persoane credeau, pe care numai o anumită categorie de persoane le comandau, însă acum, din ce în ce mai multe persoane se arată interesate de lectură de specialitate pentru stimularea imaginaţiei, dar şi pentru a găsi explicaţii la întrebările pe care şi le pun demult, la senzaţiile pe care le simt, la fenomenele pe care nu şi le pot explica.

Din fericire, pasionaţii de acest domeniu pot citi cărţi de spiritualitate extrem de interesante din care se pot lămuri în privinţa întrebărilor pe care şi le pun, cu ajutorul cărora se pot relaxa şi destinde şi din care pot afla cum să îşi îmbunătăţească viaţa în mod impresionant.

Cum se citesc cărţile de spiritualitate?

Cărţile de spiritualitate nu se citesc pentru a descoperi intrigă, întocmai ca romanele poliţiste, nu se citesc pentru a descoperi deznodământul, aşa cum se citesc romanele de dragoste, ci se citesc pentru îmbunătăţirea vieţii, pentru a afla mai multe detalii despre puterea spirituală pe care o posedă oricine, pentru a schimba complet viziunea asupra unor lucruri sau evenimente din viaţă. Cărţile de spiritualitate se citesc încet, se “digera” greu, dar se vor dovedi foarte utile.

Citește și: Cărțile pot ajuta la cresterea spirituala

Specialiştii recomandă citirea cărţilor de specialitate de către novicii în acest domeniu:

  • În mod lent, pentru înţelegerea conţinutului. Este în regulă dacă cititorii vor termina o carte de spiritualitate în câteva luni, recitind de mai multe ori mai multe fraze sau pagini;
  • În mod repetitiv, mai ales acele fraze sau pagini care au atras atenţia în mod pozitiv. Cititorii nu trebuie să continue cartea dacă nu au înţeles o anumită fraza, ci să repete şi să înţeleagă cuvintele, să contempleze şi să vizualizeze din toate unghiurile posibile;
  • În mod înţelept, luând cuvintele şi frazele pe rând şi repetându-le că într-o rugăciune mută, solicitând înţelegere a acestor cuvinte.

Care sunt cele 5 cărţi de spiritualitate recomandate în funcţie de categoriile din care fac parte?

Cărţile de spiritualitate se împart, la fel ca şi alte domenii, în  mai multe categorii:

  • Conştiinţa colectivă;
  • Conştientizare;
  • Lucrători cu lumina;
  • Destinul omenirii;
  • Minte-corp-spirit;
  • Miracolul iubirii;
  • Rugăciunea;
  • Omul în faţa morţii;
  • Conversaţii cu Dumnezeu.

Din categoria conştientizare, cititorii pot alege titlul Arta Mântuirii, scrisă de Stuart Wilde, din care pot afla care este calea spre mântuire, spre smerenie, spre sinceritate, compasiune şi libertate, autorul demonstrând că acest proces vine o dată cu acceptarea celor trei Grații: blândeţea, respectul şi generozitatea.

Din categoria destinul omenirii, cititorii pasionaţi de spiritualitate pot alege cartea Astrologia de la Cer la Pământ, scrisă de Valeriu Panoiu, un ghid de iniţiere în tainele astrologiei în mod vizionar, ajungând la un sistem de autocunoaştere complex prin revelaţii.

Lucrătorii cu lumina pot alege cartea “Învăță cum să lucrezi cu cristalele în 21 de zile”, scrisă de Judy Hall, în care autoarea explica puterea remarcabilă a cristalelor.

Persoanele care aleg cărţi de spiritualitate şi rugăciune pot alege volumul Binecuvântează această hrană, scrisă de Adrian Butash, în care autorul oferă 150 de rugăciuni de spus în vremea mesei.

Din categoria Miracolul Iubirii, cititorii pot alege cartea Bube amare, scrisă de Alain Gavrilutiu, în care aceştia îşi pot vindeca sentimentul de vinovăție, incapacitatea de a lua decizii, precum şi incertitudinea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here