Afacerea socială ATELIER MERCI invită spitalele din românia să se înscrie pentru a primi gratuit combinezoane de protecție produse în clusterul de ateliere pe care l-a creat pentru a veni în sprijinul spitalelor

București, 14 august 2020. Spitalele din România se pot înscrie pâna la 1 septembrie 2020 pentru a beneficia de combinezoane de protecție în mod gratuit prin proiectul ”Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”.

Echipa afacerii sociale Atelier Merci a format un cluster din care fac parte patru ateliere din București pentru a produce local pâna la 4.000 de combinezoane de protecție pentru spitale spre a fi distribuite în mod gratuit până la jumătatea lunii noiembrie, dar și pentru a spijini financiar atelierele partenere după cele câteva luni în stare de urgență în care volumul comenzilor s-a diminuat substantial. Echipa va asigura și transportul coletelor cu combinezoane către spitale.

Spitalele se pot înregistra pentru a beneficia de aceste combinezoane completând formularul disponibil online: https://forms.gle/4VMF6XqC85nhmMUc9

Termenul limită pentru înscriere este 1 septembrie 2020, ora 18.00.
Echipa proiectului va analiza în perioada 1 – 10 septembrie 2020 solicitările primite și va răspunde individual pe email fiecărei solicitări.

Recent, echipa a derulat și un training online de pregătire pentru asamblarea combinezoanelor pentru atelierele care fac parte din clusterul proiectului și a început producția combinezoanelor.

 

Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

Despre asociația Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit al cărei scop este să acorde sprijin prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie pentru copii cu probleme medicale și sociale. În 2016, asociația a creat afacerea socială “Atelier Merci”, un atelier de croitorie situat în București care produce articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați și donează 100 % din profitul obținut către asociația Merci Charity Boutique și proiectul de tratament stomatologic mobil „Zâna Merciluță”. 

Website: www.ateliermerci.ro și www.mercicharity.ro

 

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here