Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, își consolidează portofoliul de UPS-uri atât pe plan mondial, cât și pe plan local, anunțând semnarea unui joint venture cu Borri Group în mai 2017.

Intrat pe piața de UPS-uri în anul 2010, Legrand a efectuat de atunci 8 achiziții sau joint ventures cu companii producătoare de UPS-uri. Grupul Borri este specializat în UPS-uri pentru aplicațiile industriale și centre de date.

Împreună cu Borri, care s-a remarcat prin numeroase proiecte complexe gestionate, Legrand îşi continuă dezvoltarea strategică pentru soluţii Data Center. Pe plan local, parteneriatul reprezintă o consolidare a portofoliului, prin completarea ofertei cu UPS-uri de mare putere, Legrand România oferind soluţii complete pentru aplicaţii IT şi industriale.”, a declarat Călin Paşcalău, Director General Legrand România.

Soluții integrate pentru Data Center

Dorința Legrand de a-și completa oferta destinată Data Center-elor, pentru dotarea camerei tehnice (panouri de distribuție și protecție Legrand, transformatoare și bară capsulată Zucchini MV) sau camerei septice (soluții de protecție și servere Minkels, PDU-uri inteligente Raritan, patch panels de fibră optică Legrand, soluţii de management al cablurilor Cablofil) a reprezentat principalul argument strategic pentru intrarea pe piața sistemelor UPS. Legrand, jucător de top la nivel global, deține o ofertă complexă pentru Centre de Date, de la cunoscute companii internaționale care oferă servicii de cloud și hosting.

Grupul Borri aduce în completarea ofertei Legrand sistemele UPS de mare putere, respectiv modulele redundante care pot produce până la 1,6 MW într-o singură unitate de UPS. Astfel, 8 module în paralel pot crea un sistem de 12,8 MW. Spre sfârșitul anului 2016, Borri a câștigat proiectul Data Center-ului Gemini Tier III din Dublin, asigurând clientului, o companie americană IT cunoscută la nivel mondial, nu mai puțin de 44 MW de curent de rezervă prin UPS. De asemenea, Grupul Borri, tocmai a câștigat prima fază a unui proiect de Data Center de 10 MW, pentru o mare companie internațională de comerț online, în Coreea. Ambele proiecte au fost câștigate datorită scalabilității modulare a UPS-urilor, eficienței ridicate, disponibilității ridicate de curent și a costului total de proprietate scăzut (TCO).

Borri: expert în proiecte mari

Cu o vechime de 80 de ani, Borri are acum și extinderea internațională oferită de Grupul Legrand pentru a manevra proiecte și mai mari, păstrându-şi independența și continuând să își vândă produsele prin canalele existente folosind brand-ul Borri.

Un astfel de proiect câștigat de Borri în 2016 este furnizarea de 650 sisteme UPS AC și DC pentru Doha Metro, unul dintre cele mai mari proiecte în Orientul Mijlociu de livrare de UPS-uri industriale, administrate de Mitsubishi Heavy Industries. UPS-urile Borri vor alimenta sistemele de siguranță și urgență pentru cel mai mare proiect de metrou până în prezent (240 km de linii și 106 stații vor fi gata pentru campionatul mondial de fotbal din 2022).

Produse complementare și R&D (cercetare și dezvoltare) pentru toate proiectele

Pe viitor, produsele Borri care vor asigura sarcina critică în clădiri industriale, centre de date sau clădiri comerciale, vor fi însoțite de sisteme complementare de distribuție a curentului, interfață digitală și soluții de management al cablurilor de la Legrand. Portofoliul de proiecte Borri include de asemenea alimentarea cu UPS-uri AC și DC pentru centrala electrică și de desalinizare Shuqaiq din Arabia Saudită, proiectul pentru o instalație plutitoare de gaz natural lichefiat (LNG) al celor de la Petronas din Malaezia, precum și centrala electrică și de desalinizare Mirfa din Abu Dhabi.

Poate cel mai remarcabil proiect pentru Borri a fost furnizarea de 240 de unități UPS, însumând 30 MVA pentru Large Hadron Collider (Acceleratorul de hadroni) în CERN, Geneva, susținând sistemele de siguranță și răcire pentru acceleratorul de particule.

Această asociere va permite companiilor Legrand și Borri să-și unifice investițiile de cercetare și dezvoltare de noi produse pentru soluționarea problemelor alimentării cu electricitate. Suntem deja mândri să anunțăm lansarea Keor HPE Legrand, un UPS trifazic premium de 60 pâna la 200kW, produs de Borri conform specificațiilor Legrand, optimizat pentru aplicații Data Center mici și medii.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

Bazându-se pe un program de CSR în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă are drept piloni principali achiziţiile şi inovația, care include lansarea constantă de produse cu valoare adăugată – incluzând Programul Eliot* dedicat produselor conectate (Internet of Things).

Legrand a raportat vânzări de peste 5 miliarde de euro în 2016. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă a indicilor bursieri CAC 40, FTSE4Good, MSCI World, Corporate Oekom Rating, DJSI World, Vigeo Euronext Eurozone 120, Europe 120-France 20 şi World 120, Ethibel Sustainability Index Excellence.

În România, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci, dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.

www.legrand.ro

*Eliot este programul lansat de Legrand în 2015 pentru a susţine dezvoltarea accelerată a Internet of Things în portofoliul său de soluţii. Ca rezultat al strategiei Grupului pentru inovaţie, programul Eliot urmăreşte să dezvolte soluţii conectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum şi pentru profesionişti.

Pentru mai multe informații despre programul Eliot puteți accesa link-ul: http://www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html

Despre Borri

Cu vânzări de peste 60 milioane euro în 2016, Borri este un furnizor global de sisteme de protecție electrică pentru aplicații industriale dure, aplicații comerciale solicitante și aplicații ICT (Information and Communications Technology) cu peste 80 de ani de experiență în dezvoltarea, producerea și asigurarea sistemelor de alimentare neîntreruptibile.

www.borri.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here