Skanska demarează construcția primei faze a proiectului de birouri Equilibrium, situat în partea de nord a Bucureștiului, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Prima clădire va avea o suprafață inchiriabilă de 20.800 mp GLA și va fi finalizată în Q2 2019, fiind parte dintr-un complex de două clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 40.700 mp GLA.

Având 12 etaje supraterane și 240 de locuri de parcare subterane și supraterane aferente primei faze, Equilibrium aduce un nou concept pe piata spatiilor de birouri din Romania. Așa cum indică şi numele, proiectul își propune să le creeze celor care își vor desfășura activitatea acolo premisele realizării unui echilibru între viața profesională și cea personală, integrând o serie de facilități care oferă flexibilitate și aduc valoare adaugată timpului petrecut in complex.

Equilibrium oferă un spațiu de lucru creativ, flexibil și ușor de personalizat, cu acces la aer proaspăt și lumină naturală. Proiectul creează spații care încurajează comunicarea si colaborarea, oferind facilități care permit abordări creative ale activității zilnice și cresc nivelul de productivitate. Zona verde din fața clădirii va fi deschisă atât comunității cât și chiriașilor, mai ales celor care sunt în căutarea acelui „loc special” care îi poate re-energiza pentru a-și atinge potențialul maxim.

Proiectul integrează un mix de spații verzi, de relaxare, cu acoperire wireless si mobilier urban dotat cu prize electrice. De asemenea, complexul Equilibrium va fi certificat LEED Gold si integreaza solutii sustenabile inovatoare, precum calcularea amprentei de carbon, un ecran pe care se va afisa nivelul consumului de energie, încărcătoare rapide pentru mașini electrice precum și o aplicație dedicată clădirii.

Continuând abordarea centrată pe oameni, fiecare dintre facilități este menită să îmbunătățească experiența de zi cu zi a celor care lucrează sau vizitează clădirea – zona deschisă a proiectului, care devine un hub social după sau în timpul orelor de lucru, dar și restaurantul care va avea program prelungit pentru cei care au un orar flexibil sau vor să îl viziteze în afara orelor de birou.

Per ansamblu, întregul proiect se bazează pe redefinirea noțiunii de „spațiu de lucru” tradițional într-un concept mai flexibil și mai dinamic și care să contribuie și la estetica și funcționalitatea contextului urban la care ia parte.

Este un an foarte bun pentru Skanska, avand in vedere ca începem să dezvoltăm al treilea proiect de birouri din România. Am ales să ne extindem prezența în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, în partea de nord a orașului și rămânem încrezători că aceasta continuă să fie una dintre cele mai populare zone, oferind avantaje evidente viitorilor locatari. Fără îndoială design-ul, arhitectura și spațiile din Equilibrium vor aduce plus valoare geografiei întregii zone. Prin acest proiect, care încorporează cele mai noi tehnologii green, obiectivul nostru principal este de a crea un mediu de lucru care să inspire, un loc în care oamenilor să le faca placere să lucreze. Vrem ca viitorii noștri chiriași să își petreacă ziua, într-un spațiu prietenos, cu vizibilitate ridicata și acces facil la rețeaua de transport public. Este ceea ce noi, Skanska, numim un spațiu de muncă pregătit pentru viitor”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Despre Skanska Romania

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din grupul suedez Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Skanska Commercial Development Europe

Skanska Commercial Development Europe inițiază și dezvoltă proiecte imobiliare sustenabile în zona office și a altor clădiri comerciale. Operațiunile companiei sunt concentrate în zonele metropolitane din România, Republica Cehă, Ungaria și Polonia și sunt organizate în patru divizii locale: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary, Skanska Romania și Skanska Property Poland.

Mai multe informații puteți găsi la: www.skanska.com/property

Skanska Group

Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară și construcții la nivel global, cu expertiză în zonele de construcție, dezvoltare de clădiri rezidențiale și comerciale și proiecte în parteneriat public-privat. Pe baza experienței sale globale în domeniul mediului, ambiția Skanska este de a fi prima alegere când vine vorba de soluții „Green”. Grupul angajează în prezent aproximativ 41000 de persoane în piețe din Europa și America de Nord. Vânzările Skanska au atins 151 miliarde SEK în 2016.

Mai multe informații puteți găsi la www.skanska.com/projects.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here