images[10]Automobile Dacia este pregatita pentru productia de masini de clasa mica, avand in vedere tendinta consumatorilor spre acest segment de piata, a declarat, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, adaugand ca la innoirea gamei Logan constructorul va veni cu noutati. „La innoirea gamei Logan vom veni cu noi surprize”, a precizat reprezentantul Dacia.

El a adaugat ca in prima luna a acestui an Dacia a livrat la export 22.000 de masini.

Referitor la primul SUV al constructorului autohton, oficialul Dacia a precizat ca modelul este produs la uzina de la Mioveni de circa patru luni si estimeaza ca Duster ar putea atinge o cota de 20% din totalul productiei din acest an.

Stroe a adaugat ca pana in prezent au fost produse o serie de Duster de peste 1.000 de unitati.

„Duster va avea un mare succes pe piata din Romania, mai ales in randul sexului frumos”, a afirmat vicepresedintele Dacia.

Anterior, directorul comercial al producatorului auto, Fabrice Cambolive, a declarat ca Automobile Dacia are in plan dezvoltarea si fabricarea a doua modele noi de masini, fara a oferi mai multe detalii.

Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vandut anul trecut 311.282 de masini, in urcare cu 20,5% fata de 2008, insa vanzarile din Romania au coborat cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reusind totusi sa-si majoreze usor cota pe piata locala.

In ceea ce priveste perspectivele pietei locale, Stroe a citat estimarile organizatiilor internationale de profil, care prevad o scadere a vanzarilor cu 7,8% in 2010, fata de anul trecut. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here