imagesCA0Y3OPBBRD va acorda credite pentru finantarea activitatilor curente ale producatorilor agricoli care beneficiaza de sprijin financiar, in proportie de 90% din valoarea estimata a subventiei, pana la data platii integrale a acestor sume de la bugetul de stat, a anuntat, banca.

Creditele vor fi acordate in baza unei conventii incheiate de BRD cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si sunt destinate beneficiarilor de sprijin financiar din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al reorganizarii si sistematizarii teritoriului, se arata intr-un comunicat al bancii.

Imprumuturile vor putea fi obtinute cu adeverinte emise de APIA in vederea certificarii cuantumului alocat fiecarei activitati si va fi garantat in proportie de 50% de FGCR.

Sprijinul financiar se acorda sectoarelor de legume si fructe destinate prelucrarii industriale, viticultura, tutun, hamei, cartofi, plante medicinale si aromatice, precum si flori sau plante dendrologice si ornamentale, dar si sectorului de zootehnie, pentru sustinerea ameliorarii populatiilor de animale, imbunatatirea calitatii produselor de origine animala si sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania in functie de activele gestionate. Banca are peste 2,6 milioane de clienti si opereaza o retea de circa 930 unitati. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here