Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania energetică multinațională Iberdrola cu privire la acordul pentru vânzarea companiei eoliene Eolica Dobrogea One, producător de energie eoliană cu o capacitate de 80 MW, către Premier Energy Group, pentru suma de 88 de milioane de euro. Această tranzacție marchează ieșirea completă a Iberdrola de pe piața românească și face parte din planul său strategic de vânzare a activelor secundare. Tranzacția este supusă aprobărilor standard de reglementare.

Cu o istorie de peste 180 de ani, compania spaniolă Iberdrola se numără printre liderii globali în producția de energie eoliană și este una dintre cele mai mari companii de electricitate din lume din punct de vedere al capitalizării bursiere.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a declarat: „Suntem încântați că am sprijinit Iberdrola în acordul de vânzare a activelor sale din România, marcând astfel ieșirea sa de pe piața locală. Pentru CMS, aceasta este cea mai recentă dintr-un șir lung de tranzacții din sectorul energiei regenerabile și demonstrează încă o dată experiența noastră solidă din domeniu, precum și abilitatea de a gestiona tranzacții complexe de fuziuni și achiziții în energie. Iberdrola, unul dintre liderii din domeniul energiei regenerabile, își propune să sprijine tranziția energetică către resurse ecologice, un obiectiv ce reflectă îndeaproape și misiunea CMS. Vom urmări cu nerăbdare parcursul companiei în realizarea planurilor sale strategice de viitor.”

Mircea Moraru, Counsel, Corporate M&A al CMS România, a adăugat: “Această vânzare este o tranzacție semnificativă pentru Iberdrola și mă bucur că i-am putut sprijini în acest proiect, care a necesitat un efort și un angajament important din partea tuturor echipelor implicate. A fost un privilegiu să lucrăm cu echipa Iberdrola pentru a realiza această tranzacție complexă.”

Echipa CMS a fost coordonată de Horea Popescu și Mircea Moraru (Corporate M&A) și i-a inclus pe Horia Drăghici și Andrei Cristescu (Comercial); și Andrei Tercu (Taxe).

 

 

***

CMS

 

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 75 de birouri în peste 40 de țări din lume și cu peste 5.800 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

 

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here