imagesCA7I01JEIn majoritatea zonelor din Bucuresti, traficul rutier se desfasura cu mare dificultate, miercuri dimineata, in a doua zi de greva de la metrou, multi bucuresteni alegand sa mearga pe jos. Greva generala de la metrou continua intre orele 4.00 si 16.00, Tribunalul Bucuresti urmand sa discute, miercuri, legalitatea protestului.

Miercuri dimineata, la intrarile in Capitala, la intersectiile mari, precum si zonele cartierelor Militari, pasajul Lujerului, Rahova, Unirii, Berceni-Tineretului, Dristor, Pantelimon se circula bara la bara.

Mijloacele de transport in comun abia fac fata transportului de calatori, la fel si politistii rutieri in incercarea de a fluidiza traficul.

Angajatii de la Metrorex au intrat, marti, in greva generala, pe termen nelimitat, cerand o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.

Greva a nemultumit calatorii, care au luat cu asalt autobuzele, tramvaiele, troleibuzele si taximetrele, multi dintre bucuresteni alegand sa mearga pe jos. Circulatia la metrou a fost reluata abia la ora 16.00.

La finalul primei zile de greva generala, sindicatele de la metrou si reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii nu au reusit sa ajunga la o intelegere care sa dezamorseze conflictul de munca.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca pretentiile salariatilor de la metrou nu pot fi satisfacute date fiind constrangerile bugetare.

In replica la cele spuse de Berceanu, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Radoi, a spus ca ministrul este cel care mentine greva de la metrou, acuzandu-l de presiuni pe secretarul de stat Gheorghe Popa, fost lider de sindicat la calea ferata, care „a incercat sa incurce si mai mult lucrurile”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here