Oamenii de afaceri care cauta sa se dezvolte sau sa aleaga un spatiu unde sa isi deschida un nou sediu sau un nou business sunt sfatuiti sa nu se grabeasca si sa tina cont de sfaturile specialistilor in ceea ce priveste inchirierea unui spatiu comercial.

 

In fond, spatii de inchiriat Cluj sunt foarte usor de gasit, insa ceea ce nu stiu potentialii chiriasi este ca acestea pot fi negociate din mai multe puncte de vedere. Daca talentele de negociator nu sunt punctul forte al viitorilor chiriasi, atunci acestia trebuie sa se pregateasca temeinic si sa-si stabileasca in mod clar cerintele pe care le au de la spatiul de inchiriat, vizavi de ceea ce ofera proprietarii, in asa fel incat sa obtina conditii mai bune de inchiriere.

 

 

Conditiile de inchiriere ale spatiului comercial pot fi usor negociate

Inainte de a negocia orice, potentialii chiriasi trebuie sa fie foarte bine pregatiti in domeniu – din toate punctele de vedere. Asadar, acestia trebuie sa stabileasca intai ce isi doresc, in mod realist, de la spatiul respectiv si cat sunt dispusi sa plateasca lunar pentru acel lucru.

 

Orice proprietar isi doreste un chirias bun, de aceea negocierile trebuie sa se faca in cel mai amiabil mod, fara contraziceri sau certuri de niciun fel.

 

Chiriasii trebuie sa isi puna in ordine prioritatile, sa stabileasca ce este si ce nu este important pentru ei, sa afle ceea ce isi doreste proprietarul, care sunt conditiile pe care le impune, care sunt sfaturile pe care le da, pe ce perioada doreste incheierea contractului de inchiriere.

 

Mai mult decat atat, chiriasii trebuie sa cunoasca legislatia cu privire la incheierea contractului de inchiriere a unui spatiu comercial si sa nu puna accent numai pe pret, ci si pe conditiile oferite de proprietari si de utilitatea spatiului respectiv pentru afacerea lor.

 

 

Cum se obtin conditii mai bune de inchiriere spatiu comercial?

Dincolo de pret, potentialii chiriasi trebuie sa fie atenti la costurile de mentenanta pe care trebuie sa le plateasca si de care trebuie sa tina cont in planificarea bugetului. Durata de inchiriere trebuie sa fie discutata de comun acord si sa se ajunga la un numitor comun, fie pe o perioada mai indelungata, fie mai pe una mai scurta, dar cu posibilitatea prelungirii in aceleasi conditii si la acelasi pret.

 

Chiriasii care nu sunt multumiti de felul in care se prezinta spatiul comercial pot negocia cu proprietarul o serie de imbunatatiri ale acestuia. Asadar, se pot negocia dotarile cu caracter obiectiv, izolatiile, reparatiile sau imbunatatirile aduse in scopul atragerii de noi clienti.

 

In plus, se va putea negocia si suprafata permisa pentru inchirierea spatiului comercial, dar si posibilitatea extinderii pentru a crea noi locuri de parcare, pentru a crea o terasa, pentru a utiliza gradina si multe altele.

 

Este important ca acele clauze de inchiriere a spatiului comercial care nu convin chiriasului sa fie atent negociate in favoarea ambelor parti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here