Pana nu demult, atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice foloseau pachetul Microsoft Office in vederea redactarii de documente si crearii de tabele sau de prezentari; practic, acest pachet ii ajuta foarte mult atat in plan personal, cat si in plan profesional. De cativa ani, insa, a aparut pachetul cu licenta Office 365, care asigura cumparatorilor beneficii suplimentare.

 

 

Ce este Office 365 si ce beneficii aduce utilizatorilor?

Office 365 reprezinta o suita de servicii si de programe oferite de Microsoft, pe baza unui abonament. Aplicatiile Office dezvoltate de Microsoft, inclusiv Excel, Word si Power Point, sunt disponibile in acest pachet de servicii.

 

Cu alte cuvinte, doritorii au posibilitatea de a cumpara abonamente diferite pentru Office, in functie de softul de care au nevoie, precum si in functie de numarul de utilizatori si de dispozitive, dar si de aplicatiile si serviciile incluse.

 

Aceasta platforma de servicii ofera produse fie local, fie online, pe baza unui abonament. In plus, aplicatiile sunt foarte atractive si pot deveni functionale intr-un timp foarte scurt, fiind ideale pentru utilizatorii individuali si pentru echipele mici.

 

De asemenea, sunt usor de inteles si de folosit in comparatie cu baza de date client-server, permit importarea si exportarea din si catre alte aplicatii Microsoft Office si nu numai, asigura sabloane predefinite, gratie carora utilizatorii pot publica si crea date, precum si construirea unor baze de date web, fara pic de efort.

 

Nu in ultimul rand, Office 365 permite crearea de solutii personalizate si vizualizarea rapoartelor importante, permite exportul rapoartelor in format PDF si multe alte lucruri extrem de importante in cadrul unei companii.

 

 

Cum ajuta pachetul Office 365 companiile?

Diferenta clara dintre un pachet Office si unul de tip Office 365 consta in licenta detinuta si in tipul de servicii sau aplicatii incluse in pachetul de licentiere. Cu cat serviciile sunt mai complexe, beneficiile sunt mai mari, iar pretul este si el mai ridicat.

 

Pentru afacerile mici si mijlocii, o solutie Office 365 Business este suficienta, intrucat ofera clientilor acces la pachetele clasice de software, dar si la email si la colaborarea gazduita pe serverele Microsoft in cloud.

 

Ceea ce inseamna ca nu mai exista un server local care se ocupa de partea de mail si de acces la acel mail, in comparatie cu solutiile clasice, iar licenta este valabila atata timp cat se va plati si abonamentul.

 

Cu pachetul Office 365 se castiga mobilitate, astfel ca angajatii companiilor au posibilitatea de a lucra de oriunde si de pe orice aparat, colaborand in timp real daca au acces la o conexiune la internet.

 

Mai mult decat atat, un pachet Office 365 asigura disponibilitate maxima a serviciilor IT, un lucru destul de dificil de realizat la costuri mici in infrastructura clasica. Odata pus in functiune sistemul Office 365, angajatii si partenerii pot colabora cu adevarat, pot face schimb de mesaje fara costuri de instalare si fara probleme de configurare.

 

In concluzie, pachetul Office 365 este mult mai avantajos decat alte solutii pentru clientii persoane juridice, reprezentantii companiilor mici si mijlocii, dar si pentru cei ai companiilor mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here