Aceasta este suma obținută prin accesarea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de apă și canalizare din cele două județe.

Finalitatea acestui program este extrem de precisă, respectiv racordarea la rețeaua de apă potabilă a circa un sfert de milion de persoane și la cea de canalizare a peste 70 de mii de locuitori. În urma implementării proiectului, un procent de aproape 100% din populația județului Cluj va fi racordată la apă și canalizare, fapt care îl situează pe primul loc în România în privința numărului de gospodării conectate la un sistem centralizat de furnizare a apei potabile.

Valoarea totală a investițiilor din cadrul acestui proiect regional se ridică la peste 355,6 milioane de euro. Din valoarea eligibilă a proiectului, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 13% este contribuția de la bugetul de stat, iar 13% este contribuția autorităţilor locale din aria proiectului, respectiv cele din județele Cluj și Sălaj.

Având finalitatea la sfârșitul anului 2023, proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din 174 de localități  prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 persoane.

 

Lucrările efective vor demara în primăvara anului viitor când vor fi semnate contractele de de execuție. În acest moment, Compania de Apă Someș este în faza de pregătire a documentațiilor tehnice în vederea obținerii autorizațiilor de construire.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here