Banca Transilvania și Bancpost au devenit, oficial, o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 și parcurgerea unui plan de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a nouă luni.

„Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank și Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități.

Avem curajul, experiența și resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață. Spunem bun venit la Banca Transilvania clienților și angajaților Bancpost. Avem încredere că va fi o acomodare rapidă, mai ales că ambele bănci au ADN românesc și istorie cu multe aspecte în comun. De asemenea, dorim să ducem mai departe punctele forte întâlnite la Bancpost, apreciate de clienți și echipă”, transmite conducerea BT, respectiv președintele Consiliului de Administrație Horia Ciorcilă și directorul general Ömer Terik.

Știm că, fiind cel mai mare finanțator al economiei naționale, al IMM-urilor și al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare față de cei 3 milioane de clienți ai băncii, 10.000 de angajați ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de acționari și față de economia românească. De asemenea, vom continuă implicarea noastră în creșterea Victoriabank din Republică Moldova și în consolidarea sistemului bancar din țara vecină.

În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creșterea businessului sau, aproape tot profitul obținut, reușind astfel să susțină economia, companiile, antreprenorii și visele românilor. Doar în ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați și familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani, Banca Transilvania a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei și a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activității”, menționează șefii băncii clujene.

„BT este unul dintre cei mai activi susținători ai proiectelor sociale și educaționale, cu o medie de 23 milioane de lei investiți anual în sport, comunități și educație. Suntem suporterul numărul 1 al baschetului românesc și partenerii numărului 1 mondial în tenis, Simona Halep. Susținem anual peste 1.000 de proiecte de implicare și responsabilitate socială. La rândul ei, Bancpost a fost prima bancă din România privatizată integral și un jucător activ în comunitate.

Banca Transilvania va continuă această direcție și își asumă responsabilitatea că principal susținător al dezvoltării economiei, al companiilor și al oamenilor prin acordarea de finanțări și contribuția la realizarea unor planuri individuale. Prioritățile noastre se vor intrepta și de acum încolo spre inovație și tehnologie, pentru a simplifica și eficientiza relația clienților cu BT”, se arată într-un comunicat oficial al Băncii Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here