Oradea, 23 februarie 2024 – Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School.

Proiectul educațional în limba română Crypto School a fost lansat în decembrie 2023 de către Binance, în parteneriat cu InfoCons și @Romania ONG. Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain și piața cripto.

Prima serie de cursuri din Crypto School include:

  • Bazele Blockchain
  • Bazele Cripto
  • Descentralizarea
  • Web3 și Metaversul
  • Noțiuni de trading
  • Strategii de trading și investiții

Finalizarea fiecărui curs oferă utilizatorilor din România nu doar un pachet de cunoștințe utile, ci și certificate și recompense interesante în ecosistemul Binance. Cursurile de pe platformă sunt structurate pe niveluri pentru Începători, Intermediari și Avansați.

Cursurile online sunt disponibile integral la: https://www.binance.com/ro/events/scoalacrypto

În context, Universitatea din Oradea s-a alăturat și programului Global University Outreach, care urmează pilotului de succes din Kazahstan, anunțat inițial în decembrie 2022, ce a integrat un curriculum fundamental de blockchain în programele academice a 22 de universități. Prin această inițiativă, peste 300 de cadre didactice universitare au fost instruite în domeniul ingineriei și conformității blockchain.

Programul pilot a fost executat printr-o abordare colaborativă, în mai multe etape, între Blockchain Center și Binance Academy. Inițial, accentul a fost pus pe elaborarea de programe specializate și sesiuni de instruire pentru cadrele didactice universitare. Bazându-se pe expertiza nou dobândită a educatorilor, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universității pentru a finaliza programele academice și a implementa curricula dezvoltată studenților din universitățile participante.

Succesul proiectului pilot din Kazahstan a condus la decizia de a iniția programul Global University Outreach, ducând ambiția Binance Academy și Blockchain Center de a avansa educația blockchain la nivel internațional, incluzând și Universitatea din Oradea.

La nivel global, Binance Academy, sub egida căreia funcționează Crypto School, ajunge la 3,7 milioane de utilizatori noi. Până în prezent, 510.000 de participanți au finalizat cursuri, iar 98.000 de certificate NFT au fost distribuite.

Versiunea în limba română a fost lansată în august și cuprinde deja peste 300 de articole informative în limba română.

Despre Binance

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro .

Despre Universitatea din Oradea

Universitatea din Oradea este o universitate publică acreditată situată în Oradea, în nord-vestul României. Cu 15 facultăți, universitatea oferă un total de 123 de domenii de studiu pentru programe de licență și 151 de specializări postuniversitare. Universitatea are un personal de 1.600 de angajați, dintre care 935 sunt cadre didactice, și peste 19.000 de studenți.

 

Despre Blockchain Center

Centrul Blockchain este un laborator de cercetare independent și non-profit care contribuie la dezvoltarea industriei prin educație, cercetare și dezvoltare. Prin parteneriate globale cu instituții academice și lideri din industrie, Centrul nu doar cultivă o rezervă de profesioniști, dar și stimulează inovația prin oferirea unei platforme pentru aspiranții la expertiză pentru a analiza, experimenta și a dezvolta noi soluții. Pentru mai multe informații, vizitați: https://centerofblockchain.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here