Firma internațională de avocatură CMS a asistat HELLENiQ Energy Holdings privind achiziția unui portofoliu de 4 parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 211 MW, dezvoltate în România de către MYTILINEOS Energy & Metals. Tranzacția marchează intrarea grupului HelleniQ Energy pe piața stocării de energie regenerabilă (RES) din România. Se estimează că producția anuală totală a proiectelor va depăși 300 GWh de energie verde, suficient pentru a satisface nevoile a 100.000 de gospodării.

HELLENiQ ENERGY este unul dintre cele mai importante grupuri energetice din Europa de Sud-Est, cu activități care acoperă întregul lanț valoric al energiei și este prezent în șase țări. Principalele activități ale grupului includ rafinarea, furnizarea și comercializarea de produse petroliere și petrochimice, comercializarea combustibililor atât în Grecia, cât și la nivel internațional, surse de energie regenerabilă, producția și comercializarea de energie electrică, precum și furnizarea, distribuția și comercializarea de gaze naturale.

De asemenea, CMS România a asistat PPC Renewables cu privire la achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW de la Lukoil Group. PPC Renewables SA (PPCR) este o filială deținută integral de Public Power Corporation SA, cea mai mare companie de producție de energie electrică din Grecia. Aceasta operează în prezent peste 30 de parcuri eoliene, 18 centrale hidroelectrice mici, parcuri fotovoltaice mari și o centrală hibridă, cu o capacitate totală instalată de peste 230 MW.

CMS România a oferit asistență ambelor companii în cadrul procesului de due diligence, în structurarea documentelor tranzacției, redactarea și negocierea contractelor de vânzare-cumpărare și de dezvoltare de proiect, precum și semnarea acestora.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS a declarat: „Aceste investiții reprezintă un pas important în direcția dezvoltării producției de energie din surse regenerabile în România, sector în care țara noastră face progrese rapide. Echipa CMS a lucrat intens pentru a ne sprijini clienții într-o serie de proiecte cheie din acest domeniu, consolidând astfel angajamentul nostru față de tranziția către o sursă de energie verde. Practica noastră de fuziuni și achiziții a înregistrat o continuă creștere în ultima perioadă, fiind implicați într-un număr important de investiții strategice în România și în regiune.”

 

Echipa CMS care a asistat HELLENiQ Energy Holdings a fost coordonată de Mircea Moraru sub supervizarea lui Horea Popescu (Fuziuni & Achiziții) și i-a inclus pe Eduard Roventa (Fuziuni & Achiziții), Edwina Udrescu, Raluca Diaconeasa (Energie), Bianca Bănățeanu (Real Estate).

Mircea Moraru sub îndrumarea lui Horea Popescu (Fuziuni & Achiziții) a coordonat și echipa CMS care a asistat PPC Renewables, echipă din care au făcut parte și Cătălin Vasile (Fuziuni & Achiziții), Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energie), Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir, Bianca Bănățeanu, Tania Baturi (Real Estate) și Florentin Giurgea (Litigii).

 

***

Despre CMS

 

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu 79 de birouri în 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

 

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law

 

Birourile CMS:

Aberdeen, Abu Dhabi, Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Beijing, Beirut, Belgrad, Bergen, Berlin, Bogota, Bratislava, Bristol, Brussels, București, Budapesta, Casablanca, Köln, Dubai, Duesseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Funchal, Geneva, Glasgow, Hamburg, Hong Kong, Istanbul, Johannesburg, Kiev, Leipzig, Lima, Lisabona, Liverpool, Ljubljana, Londra, Luanda, Luxembourg, Lyon, Madrid, Manchester, Mexico City, Milan, Mombasa, Monaco,  Munich, Muscat, Nairobi, Oslo, Paris, Podgorica, Poznan, Praga, Reading, Rio de Janeiro, Rome, Santiago de Chile, Sarajevo, Shanghai, Sheffield, Singapore, Skopje, Sofia, Stavanger, Strasbourg, Stuttgart, Tel Aviv, Tirana, Utrecht, Viena, Varșovia, Zagreb și Zurich.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here