imagesCAL5DUDAPremierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca Romania va atrage 4,3 miliarde de euro, in 2010, din fonduri europene, bani care „pot grabi iesirea din criza” a tarii si pot aduce „relansarea vietii mai bune in Romania”. Boc a spus, in timpul unei vizite la o societate din Sibiu, ca firmele din Romania ar trebui sa acceseze cat mai multe fonduri europene si sa depuna proiecte pentru a reusi sa iasa pe piata internationala.

El a anuntat ca, din analizele efectuate, reiese ca Romania va atrage, in 2010, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene.

„Aceste fonduri europene pot grabi iesirea din criza a Romaniei. Cele 4,3 miliarde de euro pe care le vom atrage in acest an, coroborat cu cresterea economica de 1,3 la suta, ne vor ajuta sa iesim un pic mai repede din criza economica si sa putem consolida aceasta crestere economica si relansarea vietii mai bune in Romania”, a spus premierul.

El a afirmat ca rolul Guvernului este sa pregateasca un cadru legal ca orice firma din tara care merge bine sa fie sustinuta. in acest sens, el a reluat ideea cotei unice de impozitare de 16 la suta, pe care Guvernul o mentine ca o masura de sprijin, cea a somajului tehnic, cea a schemelor de ajutor de stat gen minimis si cea a ajutorului pe care il vor primi firmele care vor angaja someri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here