imagesCAJ16BLWPartea rusa va livra in perioada urmatoare cantitatile de gaze prevazute in contractele care au fost incheiate.Ministerul Economiei a remis un comunicat in care precizeaza ca alimentarea cu gaze se face in parametri normali, atat din sursele interne, cat si din cele externe. Se precizeaza si ca partea rusa va livra in perioada urmatoare cantitatile de gaze prevazute in contractele care au fost incheiate.

Precizarile Ministerului Economiei au venit in contexul in care presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii de la Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a declarat ca Rusia va reduce furnizarile de gaze catre Romania, situatie in care stocurile ar fi fost suficiente doar pentru patru-cinci zile.

Din cauza gerului, Romania a importat in plus 15 milioane de metri cubi de gaze la inceputul acestui an, iar la sfarsitul lunii ianuarie a fost decretata chiar situatie de urgenta, fiind oprita sau limitata alimentarea unor consumatori industriali.

Vicepresedintele Gazprom vine pe 17 februarie la Bucuresti

Vizita lui Medevedev in Romania trebuia sa aiba loc in ianuarie, insa a fost reprogramata pentru 17 februarie a declarat, aseara, ministrul Economiei, Adrian Videanu. Oficialii Romgaz si Gazprom vor discuta despre constructia depozitului de gaze de la Margineni si investitii in productia energiei electrice.

Vicepresedintele Gazprom vine in Romania pe 17 februarie pentru a discuta despre depozitul de gaze de la Margineni, dar si despre proiectul South Stream. Aleksandr Medvedev a declarat, recent, ca este momentul ca Romania sa isi clarifice intentiile privind proiectul gazoductului, mai ales ca are o pozitie strategica, iar negocierile cu Bulgaria nu au fost inca finalizate.

Vizita lui Medevedev in Romania trebuia sa aiba loc in ianuarie, insa a fost reprogramata pentru 17 februarie a declarat, aseara, ministrul Economiei, Adrian Videanu. Oficialii Romgaz si Gazprom vor discuta despre constructia depozitului de gaze de la Margineni si investitii in productia energiei electrice. Depozitul subteran de la Margineni ar urma sa stocheze peste 2,6 miliarde metri cubi de gaze, ce ar urma sa permita Romaniei sa evite pe viitor problemele cu gazele pe timp de iarna. Investitia este evaluata la 250 de milioane de euro. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here