Vă invităm să participați la Workshop-ul “Dictatura – urme în sistem și familie”

 

În perioada 22-26 august 2023, la Pitești, va avea loc primul Workshop psiho-social care își va îndrepta focusul către urmele lasate de evenimentele nefaste din timpul regimului comunist, proiect în cadrul căruia se dorește creșterea nivelului de conștientizare, în rândul participantilor a traumei colective produse în perioada dictaturii și demararea unui proces de vindecare a acestor traume.

 

Vă invităm să participați la Workshop-ul „Dictatura – urme în sistem și familie”, în cadrul căreia vom crea spațiul de siguranță psiho-emoțională pentru împărtășirea experiențelor de viață și descărcarea durerii provocate de evenimentele traumatice, pentru ca a nu vorbi despre ceea ce a produs suferinta este nesanatos noua.

Multi au trecut prin aceleasi evenimente, dar fiecare a simtit diferit. In cadrul creat vom impartasi emotiile,vom scoate la iveală resursele interioare specifice fiecăruia și vom integra benefic fiecaruia trecutul.

 

Mai multe detalii despre acest eveniment regăsiți pe site-ul www.calatorindsicrescand.ro

Dictatura – urme în sistem și familie este proiectul pilot ce are în vedere trauma colectivă asociată cu perioada dictaturii din anii 1945 -1989, inițiat de psihoterapeuții în psihodramă Hilde Gott si Delia Dumitru – psihologi cu o experiență vastă și care colaborează în cadrul mai multor proiecte psiho-sociale. Acest proiect este susținut  de o echipă de istorici, cercetători, muzeologi, regizor și reprezentanți ai supravietuitorilor și urmașii acestora.

În loc să proiectăm propriile umbre neacceptate pe ceilalți este mai eficient să întâlnim inamicul din noi înșine.
Cunoscându-l, văzându-l, acceptându-l pe “celălalt” poate să nu ducă la reconciliere, dar poate ajuta la vindecarea unor răni și poate deschide un dialog.

Vă invităm să vă înscrieți la Workshop-ul “Dictatura – urme în sistem și familie” si astfel sa fiti parte din acest dialog.

Intenția este să reperăm părțile care se identifică cu victima și cu agresorul interior. De asemenea sa internalizam aceste parți care se “bat și zbat” tot timpul și care produc nesiguranță (nu știi de unde aparții).

Accesați www.calatorindsicrescand.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here