CNIPMMR  salută decizia Consiliului European prin care este de acord să ridice controalele la frontierele interne, aeriene și maritime, cu Bulgaria și România din 31 martie 2024.

 

Felicităm eforturile guvernului României și a întregii societăți pentru îndeplinirea acestui deziderat, care contribuie la crearea unui climat de încredere și la consolidarea imaginii României ca o țară stabilă în cadrul Uniunii Europene.

 

Pentru mediul de afaceri și pentru IMM-uri este foarte important acest pas care va facilita comerțul prin scăderea costurilor de transport pentru mărfurile și bunurile românești la export. În același timp, spațiul Schengen este atractiv pentru turiști, iar aderarea României va atrage mai mulți vizitatori străini, având un impact pozitiv asupra industriei turismului.

 

Libertatea de mișcare fără controale la frontierele interne ale țărilor Schengen stimulează călătoriile pentru scopuri profesionale, personale sau de afaceri, constituind un impuls pentru antreprenorii români în valorificarea oportunităților la nivel european.

 

 

CNIPMMR va continua să susțină integrarea României la spațiul Schengen pe granitele terestre, fapt care va consolida cooperarea și comunicarea atât între mediul de afaceri  românesc și european, cât și între autoritățile române și cele ale statelor membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here