Federația industrială germană BDI a anunțat joi că un “Brexit haotic” este “periculos de aproape” și a avertizat că un astfel de deznodământ ar putea afecta creșterea economică a Germaniei.

“Un Brexit haotic a devenit de-acum periculos de aproape”, a declarat președintele BDI Dieter Kempf, citat de politico.eu. “Companiile se uită în abis în această perioadă.” “Companiile de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii nu au de ales decât să se pregătească cât mai bine pentru un Brexit dur”, a spus el.

La conferința de prezentare a raportului anual al grupului privind creșterea economică din cea mai mare economie a Europei, Kempf, a afirmat că în cazul unui Brexit ordonat, se așteaptă ca economia germană să crească cu 1,5% anul acesta, dar a subliniat că avansul ar putea fi mai slab dacă vor exista perturbări majore ale comerțului dintre Marea Britanie și UE.

“Nu avem timp de amețeli”, a spus Kempf, referindu-se la înfrângerea istorică suferită marți de premierul Theresa May, al cărei acord cu UE a fost respins de Parlamentul britanic. “Economia așteaptă acum răspunsuri rapide despre cum trebuie să procedăm.”

Șeful Guvernului britanic Theresa May a supraviețuit votului de neîncredere de miercuri, dar nu este deloc clar ce va aduce viitorul apropiat, iar ziua Brexit-ului, 29 martie, este tot mai aproape.

Între timp, un sondaj de opinie dat publicității joi arată că sprijinul popular pentru rămânerea în UE a atins cel mai ridicat nivel de la referendumul din 2016. Exceptându-i pe cei care nu au exprimat nicio opinie, 56% dintre britanici ar alege să rămână în Uniune, iar 44 al alege să iasă, dacă o nouă consultare populară ar avea loc acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here