images[1]Ministrul Educatiei si reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania au discutat, marti dimineata despre problemele studentilor, liderul acestora declarand dupa intalnire ca Daniel Funeriu a fost de acord cu semnarea unui parteneriat pentru solutionarea revendicarilor.

Presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Cezar Haj, a declarat, la finalul intalnirii de aproximativ o ora cu ministrul Daniel Funeriu, ca ministrul a fost de acord cu semnarea unui parteneriat care sa duca la rezolvarea problemelor ridicate de studenti.

Reprezentantii ANOSR au prezentat ministrului prioritatile studentilor cu privire la Legea educatiei, referitoare la reprezentativitatea acestora in toate structurile, independenta.

De asemenea, studentii au cerut ca statutul lor sa fie inclus in Legea educatiei, caminele sa fie unitati non-profit, universitatile sa fie depolitizate, activitatea de voluntariat sa fie recunoscuta, iar bursele pentru doctoranzi sa fie achitate.

Ministrul i-a asigurat pe studenti ca exista bani pentru burse, dar si pentru tabere, la nivelul celor de anul trecut.

Haj a aratat ca daca solicitarile lor nu vor fi cuprinse in Legea educatiei, vor trece la proteste.

„Plecam pasnici, multumiti partial, dar suntem inca sceptici pana la aparitia legii, pentru a vedea daca aceasta contine ceea ce noi am cerut. Speram ca ministrul sa actioneze, astfel incat sa nu fim obligati sa iesim in strada”, a declarat Haj.

Ministrul Funeriu se va mai intalni marti, cu reprezentanti ai Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) si cei ai Uniunii Studentilor din Romania (USR).

UNSR a inceput, luni, protestele in fata sediului Ministerului Educatiei si a anuntat ca de miercuri, actiunile se vor desfasura in mai multe centre universitare din tara (Craiova, Timisoara, Iasi, Bacau, Resita, Targu Jiu, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti), daca in urma discutiilor de marti nu li se rezolva cererile.

Studentii cer majorarea burselor, cresterea bugetului pentru tabere, ei fiind nemultumiti si ca nu au fost consultati privind Legea educatiei.

Ministerul Educatiei a aratat insa ca protestele sunt nejustificate si a precizat ca fondul pentru bursele studentesti nu s-a redus, fiind la nivelul celui din 2009, dar ca universitatile decid cuantumul efectiv al burselor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here