• Investiție de 21 milioane € în noul terminal multimodal cu o suprafață de 8,2 ha
  • Legătură directă cu Portul Constanța
  • Impact în transformarea modului în care se face comerț în regiune

 

Vineri, 17 mai, Aiud       

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari la nivel global, anunță inaugurarea noului terminal multimodal de la Aiud, marcând astfel atât o extindere semnificativă a investițiilor sale în România, cât și două decenii de operare pe piața românească. Noua facilitate, care a absorbit un buget de 21 milioane €, se alătură seriei de investiții strategice ale companiei, consolidând poziția României ca hub central în rețeaua de transport și logistică a Europei.

 

Terminalul multimodal de la Aiud, situat în inima Transilvaniei, ocupă o suprafață de 8,2 de hectare și este proiectat să gestioneze un volum de marfă de 50.000 TEU pe an, în primii trei ani de funcționare. Acesta va sprijini nu doar regiunea, ci și conectivitatea extinsă între Portul Constanța și piețele din Europa Centrală și de Est, având la bază servicii logistice îmbunătățite.

 

„Investiția de la Aiud subliniază angajamentul nostru pe termen lung față de extinderea amprentei pe plan local. În plus, reprezintă un pas major în strategia de a sprijini eficiența în lanțul de aprovizionare pentru clienții noștri, oferind soluții logistice integrate care conectează eficient România cu coridoarele maritime și terestre principale ale Europei”, a declarat Rashid Abdulla, CEO și Director General DP World Europa.

 

Pe lângă serviciile standard de manipulare și depozitare ale containerelor, noul terminal din Aiud oferă și servicii vamale, aspect ce îmbunătățește procesul logistic pentru clienți, permițând o gestionare mai rapidă și mai eficientă a mărfurilor importate sau destinate exportului.

 

În plus, beneficiind de o legătură feroviară de 2,8 km și de manevre feroviare interne de 2,5 km, care facilitează accesul și manipularea eficientă a mărfurilor transportate pe calea ferată, terminalul oferă și servicii de transport feroviar de noapte pe ruta Constanța – Aiud. Terminalul din Aiud va fi legat de cel maritim din Constanța cu un serviciu de transport feroviar regulat, iar trenurile operate vor avea ca destinație sau origine toate marile hub-uri din Europa.

 

DP World a investit peste 250 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând și granturi din partea Uniunii Europene, evidențiind creșterea și dezvoltarea continuă a facilităților sale. În 2024, DP World își propune să își extindă activitățile și serviciile, consolidându-și astfel poziția de lider în sectorul logistic și portuar din Europa Centrală și de Est.

 

„La aniversarea a 20 de ani de activitate în România, suntem mândri să aducem un avantaj semnificativ economiei regionale și să contribuim la transformarea infrastructurii logistice locale. DP World continuă să inoveze și să investească în soluții care să redefinească eficiența și conectivitatea în comerțul global”, a adăugat Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

 

Noua investiție de la Aiud vine în contextul altor inițiative majore, cum ar fi noi facilități lansate în hub-ul companiei din Constanța, incluzând un terminal project cargo și un terminal RO-RO, dar și startul lucrărilor pentru o nouă platformă multi-transport, care se va inaugura în 2025. Investițiile cumulate ale acestora se ridică la peste 115 milioane de euro. Aceste noi dezvoltări sunt proiectate nu doar să sprijine creșterea continuă a portului Constanța ca principal hub logistic din regiune, dar și să asigure României un rol crucial în rețeaua de distribuție și comerț european.

Impactul acestor investiții în infrastructura logistică și portuară va transforma modul în care bunurile sunt transportate și gestionate în întreaga regiune, oferind oportunități semnificative pentru creșterea economică locală și îmbunătățirea conexiunilor comerciale între România și restul Europei. Mai mult de atât, inițiativele reflectă angajamentul DP World de a stimula comerțul și de a sprijini economiile în care operează, consolidând în continuare poziția companiei ca lider în soluții de lanț logistic integrat și eficient.

 

– Final –

Despre DP World

 

Comerțul este elementul vital al economiei globale, creând oportunități și îmbunătățind calitatea vieții oamenilor din întreaga lume. DP World îmbunătățește fluxul comercial mondial, schimbând ceea ce este posibil pentru clienții și comunitățile pe care le deservim la nivel global.

 

Cu o echipă dedicată, diversă și profesionistă de peste 108.000 de angajați din 74 de țări și șase continente, DP World duce comerțul mai departe și mai rapid către un lanț de aprovizionare fără întreruperi, potrivit pentru viitor.

 

Ne transformăm și integrăm rapid afacerile – porturi și terminale, servicii maritime, logistică și tehnologie – și unim infrastructura noastră globală cu expertiza locală pentru a crea soluții de lanț de aprovizionare end-to-end mai puternice și mai eficiente, care pot schimba modul în care întreaga lume face comerț.

 

În plus, remodelăm viitorul investind în inovare. De la sistemele de livrare inteligente la stivuirea automată în depozite, suntem în avangarda tehnologiei disruptive, împingând sectorul către modalități mai bune de tranzacționare, minimizând întreruperile de la linia de producție până la ușa clientului.

 

WE MAKE TRADE FLOW

TO CHANGE WHAT’S POSSIBLE FOR EVERYONE.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here