06.06.2019. Reprezentanții Clever au participat astăzi la subcomisia de dialog social din cadrul Ministerului Transporturilor, în calitate de experți în mobilitate urbană și economie digitală. Discuțiile au vizat propunerea de ordonanță de urgență pentru reglementarea serviciului de transport alternativ, publicată oficial de către Ministerului Transporturilor în data de 23 mai 2019 și aflată în acest moment în proces de transparență decizională.

 

“Ne bucură faptul că toți partenerii sociali prezenți au fost de acord cu reglementarea aplicațiilor și apreciem implicarea lor în dezvoltarea unui cadru legislativ corect și absolut necesar pentru milioane de români care folosesc în mod activ aceste aplicații”, au declarat reprezentanții Clever.

 

Marea surpriză a dezbaterilor a fost poziția reprezentantului industriei de taxi, domnul Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, care a cerut explicit în fața autorităților desființarea taximetriei, prin abrogarea legii nr. 38/2003, după ce domnul Ștefănescu a depus amendamente de susținere a transportului alternativ prin reducerea taxelor de autorizare a aplicațiilor.

 

Clever consideră că șoferii de taxi trebuie să existe în continuare pe piața de transport din România. Promisiunea noastră este că vom lupta alături de ei pentru actualizarea și modernizarea cadrului legislativ destinat taximetriei, astfel încât cele două tipuri de servicii de transport să coexiste într-un mediu concurențial corect și modern, în beneficiul direct al pasagerilor.

 

 

Despre CLEVER

Aplicația Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe din România.

 

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achiziționat de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.

 

Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here