imagesCA7NPQ3OPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca partidul isi doreste organizarea cat mai rapid a unor alegeri pe care sa le castige cu un scor care ulterior sa ii permita sa guverneze singur. „Decizia noastra politica e foarte clara, vrem sa castigam alegerile si ne dorim alegeri cat mai rapid posibil, pentru ca e nevoie pentru Romania, nu pentru noi, ca partid. Vrem sa guvernam singuri si vrem sa guvernam bine, cum am guvernat in 2000-2004″, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia.

Liderul PSD a adaugat ca isi propune ca pana la sfarsitul verii sa ajunga in toate judetele si in toate organizatiile partidului din tara, pentru ca isi doreste reorganizarea formatiunii.

Victor Ponta a mentionat ca, in 16 octombrie, PSD va avea un Consiliu National si un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare: modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare si programul de actiuni pentru perioada urmatoare.

Ponta a spus ca la acest congres va fi stabilit programul de guvernare pentru a oferi o alternativa imediata.

„Trebuie oferita o alternativa chiar acum. La fel de mare greseala sau, ma rog, semn de iresponsabilitate ar fi sa zici «vreau sa-i dau jos pe Boc si pe Basescu», fara sa spui ce vrei sa pui in loc, doar pe principiul ca orice va fi mai bine decat Boc. Sigur ca asa este, dar un partid serios, cum e PSD, trebuie sa vina sa spuna ce pune in loc, dar nu asa, in general vorbind, ca as vrea sa fiu eu prim-ministru sau domnul Antonescu sau altcineva. Important e ce pui in loc, ca program economic si social pentru Romania”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, la congresul PSD se va stabili si programul de actiuni care sa fie valabil in toate organizatiile din tara.

„La anul, cel tarziu in vara, vom avea de desemnat toti candidatii la Consiliul Judetean, la primarii. Nu mai stam pana cu o luna inainte de alegeri si atunci sa incepem sa cautam cine candideaza”, a afirmat Victor Ponta.

El a explicat ca isi doreste o directie foarte clara pentru partid, astfel incat sa redevina „PSD-ul acela serios, pe care oamenii il stiau, nu neaparat il iubeau, dar il respectau”.

Intrebat daca PSD are pregatit si un prim-ministru, Victor Ponta a raspuns ca partidul are destui oameni capabili sa faca lucrul acesta.

„Nu e greu sa ai candidat mai bun decat Boc, dar nu la el ne raportam, ci ne raportam la un candidat care sa aiba capacitatea manageriala politica pe care a avut-o Adrian Nastase in 2000. Nu va fi domnul Nastase, sa fie foarte clar, a anuntat foarte clar ca nu-si doreste lucrul acesta. Dar un prim-ministru si un Guvern asa cum a fost cel din 2000-2004, acela este standardul spre care ne uitam”, a explicat Ponta.

Presedintele PSD se afla, vineri, intr-o vizita in judetul Alba, prima dupa ce a fost ales in fruntea partidului. Ponta are programate intalniri cu liderii PSD Alba, dar si cu alesii si membrii partidului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here