imagesCAC1A805Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri ca „principala preocupare a Guvernului” a fost sprijinirea mediului privat, acesta fiind cel care poate sa dea sansa de relansare economica a Romaniei, afirmand in acest context ca „niciodata nu-ti omori vaca care da lapte”.„Niciodata nu-ti omori vaca care da lapte. A fost prea plastica comparatia? Dar este absolut adevarata. Sectorul public este cel care poate sa dea sansa relansarii economice in Romania”, a spus Videanu, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor.

In acest sens, el a aratat ca toate masurile adoptate de Guvern au fost in sprijinul mediului ecomomic si au dus la stabilitate.

Intrebat de jurnalisti de ce totusi mii de firme dau faliment sau intra in insolventa, Videanu a spus ca „asta este viata”.

„Asta este viata. in economie sunt unele firme care se inchid, altele care se infiinteaza. in toate tarile apar si dispar firme”, a afirmat Videanu.

Pe de alta parte, el a reiterat preocuparea Guvernului pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori.

„Zona care alimenteaza somajul este cea a tinerilor absolventi. Acestia nu au sansa de a intra in economia reala. De aceea avem in dezbatere legea starter pentru spijinirea tinerilor de pana la 35 de ani sa-si deschida firme. Sunt oamenii cei mai dinamici si ar fi nedrept sa alimenteze randurile somajului. Acestia vor avea sansa sa intre in economia reala”, a mai spus Videanu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here