images[1]Scriitorul Mircea Cartarescu a declarat, vineri, la Bistrita, ca sinuciderea Madalinei Manole nu poate fi pusa pe seama unei drame a artistului, ci a omului, a femeii care a avut o depresie post-partum, care trebuia supravegheata de medici. Mircea Cartarescu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, in opinia sa, nu poate fi vorba de o drama a artistului, a cantaretei Madalina Manole.

„Eu nu cred ca a fost o drama a artistului Madalina Manole, a cantaretei. Cred ca a fost o drama a omului, a femeii Madalina Manole. Cred ca totul a pornit de la nasterea copilului pe care il are. Eu cred ca ea a avut, ca foarte multe alte femei, o depresie post-partum, o depresie care a luat amploare si s-a accentuat foarte mult – poate si din cauza altor probleme pe care ea le avea – si care, necontroloata, netinuta in limite normale de catre medici – fiindca era datoria medicilor sa se ocupe de ea, de starea ei fizica si psihica – ea s-a transformat intr-o tragedie. A fost o tragedie care putea fi evitata, dupa parerea mea”, a declarat Mircea Cartarescu.

Scriitorul a afirmat ca perioada actuala este una dificila nu numai pentru arta si cultura in general, ci pentru intreaga societate romaneasca.

„Traim momente grele pentru viata nationala, nu numai pentru cultura, pentru literatura. Sunt momente grele pentru noi toti”, a spus el.

Mircea Cartarescu participa, la Bistrita, la cea de-a doua editie a Festivalului „Poezia e la Bistrita”, care a inceput joi dupa-amiaza si dureaza pana duminica. Cu acest prilej, el isi va lansa si doua volume – „Frumoase straine” si „Nimic”. Sambata, Mircea Cartarescu, va citi versuri la Sinagoga Bistrita, la lecturile publice urmand sa mai participe poetii Vasile George Dancu, Vlad Moldovan, Florin Partene, Razvan tupa, Radu Vancu si Octavian Soviany.

Cantareata Madalina Manole s-a sinucis miercuri dimineata, urmand sa fie inmormantata vineri, la Cimitirul „Bolovani” din Ploiesti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here