„Suntem bucurosi ca astazi avem privilegiul de a va avea in mijlocul nostru in calitate de membru onorific al Camerei bucurestene, institutie reprezentativa pentru cea mai importanta comunitate de afaceri a tarii, cea din Capitala. Va felicit si va doresc cat mai multe initiative si proiecte impreuna cu CCIB“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in cadrul festivitatii de acordare a calitatii de membru onorific al CCIB dr. Eugen Dijmarescu, director al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSN), ca expresie a aprecierii pentru contributia remarcabila la promovarea mediului de afaceri romanesc.
La eveniment, care a avut loc miercuri, 24 februarie 2010, la Sala Rotonda, aflata la etajul 3 al sediului istoric al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), au participat personalitati din mediul academic si economic precum acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, sau Radu Negrea, secretar general al Asociatiei Romane a Bancilor.
Manifestarea a debutat cu un laudatio rostit de presedintele Camerei bucurestene, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, urmat de inmanarea atestatului de membru onorific si a insignei de aur a sistemului cameral domnului Eugen Dijmarescu.
„Este o onoare deosebita pentru mine sa fiu aici intr-un asemenea moment. Ma bucur ca acest lucru se petrece la o institutie precum Camera bucuresteana“, a declarat dr. Eugen Dijmarescu in debutul discursului sau de acceptare a calitatii de membru onorific. Cu acest prilej, domnia sa a vorbit despre relatia dintre stat si mediul privat, precum si despre situatia actuala a Romaniei.
Dr. Eugen Dijmarescu: „Dilema economiei romanesti este: Cum iesim din criza? Asteptam ca cine ne-a bagat in criza sa ne si scoata sau ne asumam raspunderea ca si noi insine sa contribuim la dezvoltare, la reluarea cresterii economice?“ Domnia sa a continuat: „Voi incerca sa fiu alaturi de dumneavoastra, de Camera, pentru ca sa putem sa recucerim pozitiile de competitivitate pe piata.“
Vorbind despre mutatiile suferite de economie pe plan european, presedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a subliniat: „Economiile din est cred ca sunt urmarite de pericolul relocalizarilor. Sunt studii care arata ca in viitor Europa va fi exportatoare de servicii si mai putin de produse industriale. Aceasta trebuie sa fie o preocupare importanta a autoritatilor pentru ca acel moment sa nu ne gaseasca nepregatiti.“
 Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here