Subsidiara Grupului DIGI din Spania își consolidează poziția de lider în domeniul telecomunicațiilor în ceea ce privește rețeaua performantă de fibră optică, fiind recunoscută ca operatorul cu cea mai rapidă viteză de transfer pentru al treilea an consecutiv. Această nouă certificare a fost acordată de către Ookla® Speedtest Awards, principalul reper la nivel global pentru determinarea zilnică a vitezei, bazată pe un număr semnificativ de măsurători efectuate de utilizatorii de internet din Spania.

În urma evaluării complete Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® pentru operatorii din Spania în perioada iulie – decembrie, DIGI primește distincția pentru „cea mai rapidă rețea de fibră optică” și în al doilea semestru al anului 2023, premiu conferit pentru prima oară în anul 2021 de către aceeași platformă specializată în analiza calității rețelelor de telecomunicații din întreaga lume. Speedtest® Intelligence, aplicația companiei Ookla de testare a vitezei, a colectat peste 7 milioane de măsurători, oferind astfel o perspectivă detaliată asupra performanței rețelelor de bandă largă fixă la nivel național.

Măsurătorile realizate de către utilizatorii serviciilor de internet din Spania situează DIGI pe primul loc în clasament, cu o medie a vitezelor de top de transfer de 891,71 Mbps pentru download și de 912,47 Mbps pentru upload.

Conform rezultatelor obținute de utilizatori și centralizate pe platformă, DIGI a atins un punctaj impresionant de 331,46 în Speed Score™, depășindu-și propria viteză înregistrată în semestrul precedent.

Cu o latență redusă în transmiterea datelor, DIGI Spania oferă abonaților săi o experiență superioară de navigare, facilitând desfășurarea simultană a unor activități precum vizionarea de videoclipuri în streaming, jocuri online, videoconferințe sau utilizarea internetului în timpul telemuncii.

Cu privire la informațiile reflectate în raportul Ookla® Spania și susținute de datele colectate în perioada iulie – decembrie 2023, directorul general Ookla, Stephen Bye, a subliniat: „DIGI a fost recunoscută drept cea mai rapidă rețea fixă din Spania pentru al treilea an consecutiv la Premiile Ookla Speedtest. Calitatea, acoperirea și performanța excepționale o plasează merituos în elita operatorilor„.

Marius Vărzaru, directorul general DIGI Spania, a adăugat: „Decernarea acestui premiu pentru a treia oară din partea unei entități atât de prestigioase precum Ookla reprezintă o realizare remarcabilă pentru noi. Suntem profund recunoscători pentru această distincție care reflectă angajamentul nostru constant de a oferi cel mai bun serviciu tuturor clienților DIGI.”

            Mai multe detalii despre premii și metodologia folosită sunt disponibile pe https://www.speedtest.net/awards/spain/.

Subsidiara Grupului DIGI din Spania este primul operator de rețele virtuale mobile (MVNO) din piață și al cincilea operator mobil din Spania, deservind peste 4,5 milioane de conexiuni mobile și peste 1,2 milioane de conexiuni fixe. DIGI Spania a încheiat primele 9 luni ale anului 2023 cu o cifră de afaceri de 466 milioane de euro.

 

 

 

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS

               DIGI este liderul pieței de telecomunicații din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuție TV (pay-TV) și telefonie fixă, deținând o cotă importantă pe segmentul de comunicații mobile, precum și cea mai mare acoperire la nivel național. Compania derulează operațiuni în România, Spania, Italia și urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia și Belgia.

               Soluțiile de conectivitate și comunicații electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe rețele moderne de fibră optică și tehnologii de ultimă generație. DIGI pune la dispoziția clienților săi și o ofertă diversificată de conținuturi radio și TV: sport (Digi Sport), știri (Digi24), filme, documentare, muzică și serviciul de content Digi Online.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here