Frankfurt Germania, 12 iunie 2024Schneider Electric a prezentat modul în care optimizează operațiunile din sectoarele de proces și produse chimice la ACHEMA 2024, cel mai important târg comercial din lume pentru industria de procesare.
Compania a prezentat modul în care soluțiile sale de automatizare open și software-defined, împreună cu digitalizarea, pot stimula atât creșterea, cât și sustenabilitatea – pentru piețele chimice consacrate și cele emergente, cum ar fi reciclarea plasticului și hidrogenul verde.

„Companiile care adoptă digitalizarea au înregistrat o reducere medie cu 30% a timpului de nefuncționare neplanificat, o creștere cu 20% a eficienței globale a echipamentelor (OEE) și o reducere cu 15% a consumului de energie”, a declarat Jessica Bethune, VP Industrial and Process Automation, Schneider Electric Regiunea DACH. „La Schneider Electric, digitalul cuprinde automatizarea, software-ul și tehnologiile avansate precum AI și, împreună cu AVEVA, valorificăm datele pentru a permite luarea deciziilor inteligente care optimizează performanța și construiesc un ecosistem de conectivitate.”

Aliniat cu viziunea ACHEMA de a inspira conexiuni sustenabile, Institutul de Cercetare pentru Sustenabilitate Schneider Electric a prezentat un studiu revoluționar privind producția de amoniac electronic. „Optimizing Renewable Energy Integration and Grid Costs for Electrified  Ammonia Production” evidențiază strategii inovatoare de integrare a noilor sisteme energetice pentru producția de amoniac electronic, minimizând costurile de capital și cheltuielile de operare ale producției.

Această lucrare oferă informații despre producția de e-amoniac la prețuri competitive prin combinarea energiei regenerabile, stocarea hidrogenului, stocarea energiei și operațiunile avansate de proces. Studiul detaliază, de asemenea, modul în care costurile și prezența carbonului în rețelele electrice influențează configurația și funcționarea unei centrale de e-amoniac pentru a reduce costurile.

Fiind mari consumatoare de energie, industriile de procesare și chimică resimt o mare presiune pentru a reduce consumul de energie, cheltuielile de capital și cheltuielile de exploatare, accelerând în același timp obiectivele de sustenabilitate.

 

Având în vedere acest lucru, Schnieder Electric a reunit managementul energiei electrice și automatizarea proceselor prin intermediul soluției sale EcoStruxure™ Power and Process. Acționând ca un catalizator pentru reziliența operațională și sustenabilitate îmbunătățită de-a lungul ciclului de viață al unei unități de producție, această abordare digitalizată integrată – energie plus automatizare – conduce la reduceri de CAPEX și la un plus de eficiență OPEX, inclusiv îmbunătățirea utilizării energiei electrice cu până la 10%, fapt care duce la reducerea amprentei de carbon între 7 și 12%.

 

În centrul EcoStruxure Power and Process Control System se află controlerul electrodinamic EcoStruxure, primul controler care facilitează integrarea sistemelor de alimentare și a dispozitivelor electronice inteligente în sistemul de control distribuit. Controllerul permite operatorilor de procese să acceseze și să controleze sarcinile majore de joasă tensiune și medie tensiune pentru o eficiență operațională și timp de funcționare îmbunătățite.

 

Continuându-și concentrarea asupra transformării industriei, AVEVA prezintă Indicele de inteligență industrială la ACHEMA. Acest raport, primul de acest fel, folosește informații de la 500 de directori la nivel mondial, oferind participanților date importante și acționabile despre digitalizarea în industria chimică. Indexul evidențiază preocupările de top ale liderilor digitali, explorând totul, de la viteza de adoptare a inteligenței artificiale până la modul în care digitalizarea este utilizată pentru a aborda provocările critice de sustenabilitate.

 

 

Despre Schneider Electric

 

Scopul Schneider Electric este de a genera Impact, permițând oamenilor și organizațiilor să valorifice la maximum energia și resursele, creând o punte între progres și sustenabilitate. Noi numim asta Life Is On.

 

Misiunea noastră este să fim partenerul de încredere în Sustenabilitate și Eficiență.

 

Suntem un lider global în tehnologie industrială, care aduce experiență de vârf la nivel mondial în electrificare, automatizare și digitalizarea industriilor inteligente, infrastructură fiabilă, centre de date pregătite pentru viitor, clădiri inteligente și case intuitive. Susținuți de expertiza noastră solidă, oferim soluții IoT în domeniul industrial, bazate pe AI, cu produse conectate, automatizare, software și servicii, furnizând digital-twins pentru a permite o creștere profitabilă pentru clienții noștri.

 

Suntem o companie formată din oameni dedicați, cu peste 150.000 de colegi și peste un milion de parteneri care operează în peste 100 de țări, pentru a ne asigura proximitatea față de clienții și părțile interesate. Îmbrățișăm diversitatea și incluziunea în tot ceea ce facem, ghidați de scopul nostru semnificativ de a ne bucura cu toții de un viitor sustenabil.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here