Am observat în perioadele de preview tehnic un grad de interes remarcabil din partea clienților și partenerilor faţă de Microsoft Azure Stack. De altfel, săptămâna aceasta vom vorbi cu mii de parteneri în cadrul evenimentului nostru Microsoft Inspire. Partenerii noștri sunt încântați de noile oportunități de afaceri oferite de abordarea noastră unificată „One Azure Ecosystem”, care îi sprijină în extinderea investițiilor lor Azure către Azure Stack, deschizând noi posibilități pentru sistemele de cloud hibrid.  În această notă, anunţăm astăzi: 

  • Sistemele integrate Azure Stack sunt disponibile pentru comandă: Am furnizat software-ul Azure Stack partenerilor noştri hardware, reuşind astfel să începem procesul de certificare pentru sistemele lor integrate, primele sisteme urmând a fi livrate în luna septembrie. Sistemele integrate pot fi comandate acum de la Dell EMC, HPE şi Lenovo.

  • Disponibilitatea software-ului Azure Stack și oferta comercială: Am lansat astăzi oferta comercială pentru modelele de tip „pay-as-you-use” şi „capacity-based”, aceste informaţii fiind utile pentru planificarea achiziţiilor.

  • Disponibilitatea Azure Stack Development Kit (ASDK): ASDK, varianta gratuită de implementare pentru testare pe un singur server, poate fi descărcată începând de astăzi. Aceasta poate fi utilizată pentru dezvoltarea şi validarea aplicațiilor pentru sistemele integrate Azure Stack.

Ce promite Azure Stack

Azure Stack este o extensie Azure, favorizând astfel o platformă de cloud hibrid cu adevărat coerent. Această coerență reduce din complexitatea cloud-ului hibrid, ajutând la maximizarea investițiilor atât în mediile informatice cloud cât și în cele locale. Tranziția rapidă între Azure și Azure Stack permite construirea și implementarea de aplicaţii folosind exact aceeaşi abordare – aceleaşi API-uri, aceleaşi instrumente DevOps, acelaşi portal – conducând la o productivitate mai mare a dezvoltatorului. Compatibilitatea permite dezvoltarea mai rapidă a aplicaţiilor cloud prin construirea pe componentele aplicaţiei Azure Marketplace și permite investirea în oameni şi procese, acestea fiind complet transferabile. Posibilitatea rulării de servicii compatibile Azure la nivel local oferă flexibilitate completă în a decide unde ar trebui să existe aplicaţiile şi volumele de lucru. Modelul de livrare bazat pe sisteme integrate garantează concentrarea pe elementele esenţiale pentru afacere (de ex. aplicaţiile), permiţându-ne în acelaşi timp să distribuim mai rapid inovaţia Azure.

În versiunea inițială, Azure Stack include un nucleu de servicii Azure, instrumente DevOps şi conţinut Azure Marketplace, toate fiind furnizate printr-o abordare de sistem integrat. Consultaţi această informare tehnică pentru mai multe detalii despre funcţiile disponibile în Azure Stack la lansare şi planurile pentru versiunile viitoare.

Modelele de utilizare hibridă creează oportunități pentru aplicații inovatoare

Azure şi Azure Stack permit noi scenarii de utilizare pentru aplicațiile business orientate către client, dar şi interne:

  • Soluţii edge şi locale: Cerinţele privind conectivitatea şi timpii de aşteptare pot fi abordate prin procesarea locală a datelor în Azure Stack şi apoi agregarea în Azure pentru analiză suplimentară, folosind aceeași logică și algoritmi. Acest scenariu de funcționare generează interes în contexte diferite, cum ar fi secțiile de producție, navele de croazieră şi puţurile miniere.

  • Aplicații cloud care trebuie să respecte regulamente și legislații variate: Aplicațiile pot fi dezvoltate şi implementate în Azure cu flexibilitatea deplină de a implementa local în Azure Stack pentru îndeplinirea cerințelor normative sau a politicilor de funcționare fără schimbări în cod. Există foarte multe cazuri unde clienții doresc folosirea mai multor versiuni ale aceleiași aplicații – de exemplu, una de audit global sau de raportare financiară – fie în Azure sau în Azure Stack, în funcție de context și nevoi. Saxo Bank este un foarte bun exemplu al unei organizaţii care doreşte să profite de flexibilitatea în implementare oferită de Azure Stack.

  • Model de aplicaţie cloud la nivel local: Serviciile Azure web şi mobil, arhitecturile de tip container, serverless şi microservice pot fi utilizate pentru actualizarea şi extinderea aplicaţiilor existente sau pentru crearea unor aplicaţii noi. Pot fi utilizate aceleași proceduri DevOps în Azure cloud şi în Azure Stack local. Observăm un interes deosebit pentru modernizarea aplicaţiilor, inclusiv pentru aplicaţiile de bază de tip „mission-critical”. Mitsui este un foarte bun exemplu al unei organizaţii care intenţionează să-şi modernizeze aplicaţiile folosind Azure Stack şi Azure.

Soluţii de ecosistem în Azure şi Azure Stack

Iniţiativele Azure Stack pot fi accelerate profitând de ecosistemul complex Azure:

  • Obiectivul nostru este acela de a garanta că majoritatea aplicaţiilor şi serviciilor ISV certificate pentru Azure vor funcţiona pe Azure Stack. ISV-uri multiple – cum ar fi Bitnami, Docker, Kemp Technologies, Pivotal Cloud Foundry, Red Hat Enterprise Linux şi SUSE Linux – fac eforturi pentru ca soluţiile lor să fie disponibile pe Azure Stack.

  • Există opţiunea livrării şi operării Azure Stack ca serviciu gestionat în întregime. Mai mulţi parteneri – incluzându-i pe Avanade, Daisy, Evry, Rackspace şi Tieto – se angajează să furnizeze oferte de servicii gestionate în Azure şi Azure Stack. Aceşti parteneri au livrat servicii gestionate pentru Azure prin intermediul programului Cloud Solution Provider (CSP) şi îşi extind acum ofertele pentru a include soluţii hibride.

  • Integratorii de sisteme (SI) pot ajuta la accelerarea iniţiativelor de modernizare a aplicaţiilor prin oferirea de competenţe detaliate despre Azure, cunoştinţe în domeniu şi industrie, şi expertiză de proces (de ex. DevOps). PriceWaterhouseCoopers (PwC) este un bun exemplu de SI care îşi extinde practica de consultanţă la Azure şi Azure Stack.

Sisteme integrate disponibile pentru a fi comandate, kit gratuit pentru testare pe un singur server

Azure Stack are 2 opţiuni de implementare:

  • Sistemele integrate Azure Stack – Acestea sunt sisteme multi-server destinate utilizării în producţie, menite să livreze rapid un ecosistem funcțional. În funcţie de preferinţele de hardware, utilizatorii pot opta pentru sisteme integrate de la Dell EMC, HPE şi Lenovo (şi ulterior de la Cisco şi Huawei). Aceste soluţii de hardware certificate pot fi acum explorate şi se pot comanda sisteme integrate contactând partenerii noştri hardware. Acestea sunt gata de utilizare şi oferă clientului suport compatibil, end-to-end, indiferent de furnizor. Ele vor fi iniţial disponibile în 46 de ţări, acoperind pieţele principale din întreaga lume.

  • Azure Stack Development Kit (ASDK) – ASDK este o implementare gratuită pe un singur server creată pentru testări şi validarea conceptului. ASDK poate fi descărcat începând de astăzi şi poate fi utilizat pentru prototiparea aplicaţiilor. Portalul, serviciile Azure, instrumentele DevOps şi conţinutul Marketplace sunt aceleaşi în această versiune ASDK şi în sistemele integrate, astfel că aplicaţiile construite pe ASDK vor funcţiona la implementarea pe un sistem multi-server.

La încheiere

Ca extensie a Azure, Azure Stack va beneficia de actualizări frecvente după această lansare iniţială. Aceste actualizări ne vor ajuta să furnizăm scenarii de utilizare extinse ale aplicațiilor hibrid și să creștem aria de infrastructură Azure Stack. Vom continua să extindem şi ecosistemul Azure pentru opţiuni suplimentare şi mai multă flexibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here