Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/interior-of-a-classic-restaurant-2504911/

 

Stilul clasic poate parea o optiune la indemana pentru oricine isi doreste sa deschida un restaurant sau chiar o sala de evinemente. Cu toate acestea, putine localuri reusesc sa impresioneze cu adevarat din punct de vedere al amenajarii interioare, amintind de un salon de epoca al unei familii burgeze. Nu oricine reuseste sa recreeze ambianta acelor vremuri, profitand in acelasi timp de tehnologia pusa la dispozitie in prezent.

Deci, pe cat de simplu poate parea la inceput, pe atat de greu este de realizat. Nepotrivirea dintre piesele de mobilier, paleta cromatica necorespunzatoare si neatentia la detalii sunt cele mai frecvente cauze care ruineaza design-ul interior.  Acestea pot aparea si din lipsa cunostintelor despre curentele stilului clasic, care, desi au o serie de trasaturi comune, se si deosebesc in multe privinte.

Pentru un aspect inedit, te poti orienta catre Art Nouveau. Acesta este caracteristic perioadei de tranzitie de la secolul al XIX-lea la secolul al XX-lea si a preluat numele de la o galerie deschisa la Paris in anul 1895 – Maison de l’Art Nouveau. Cel care a deschis-o, Siegfried Bing, nu s-a asteptat niciodata ca acest lucru va fundamenta un nou stil in istoria artei. Valoarea i-a fost recunoscuta oficial la celebra Expozie Universala de la Paris, organizata in 1900. Apetenta pentru acest stil s-a remarcat de asemnea in a doua jumatate in secolul al XX-lea si ar putea constitui o inspiratie fantastica inclusiv pentru amenajarile interioare din prezent.

Care sunt principalele caracteristici ale stilului Art Nouveau?

  • Lipsa liniilor drepte. Acestea sunt inlocuite de linii alungite si forme rotunjite si delicate.
  • Nuantele preferate sunt: auriu, mustar, lila si mov deschis, rosu, albastru, somon si oliv.
  • Motivele vegetale sunt utilizate pentru decor.
  • Tapiseriile folosite sunt brocartul, catifeaua, matasea si inul.

Cu siguranta de poti inspira din aceste trasaturi in decorul propriului restaurant. Totusi, acest gen de mobilier este extrem de greu de gasit, mai ales in ceea ce priveste mesele. Trebuie sa iei in considerare ca acestea nu trebuie sa aiba musai un aspect extrem de elaborat pentru a se potrivi in ansamblul tau. Spre exemplu masa Smoke, din seria HoReCa de la WeDeco poate reprezenta alegerea perfecta pentru un restaurant in stil Art Nouveau!

Daca acest stil nu este potrivit pentru tine, e bine sa stii ca ai de ales dintre multe ale mese restaurant, care vor completa armonios design-ul interior al restaurantului tau!

In completarea decorului puteti arunca o privirea asupra restului pieselor din categoria mobilier evenimente, care au fost concepute avand ca inspiratie piese consacrate din saloanele secolelor al XIX-lea si al XX-lea. In ciuda trecerii timpului, ecestea sunt din ce in ce mai apreciate si mai dorite de cei care au in vedere organizarea unui eveniment, indiferent de natura acestuia.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here