București, 25 iulie 2022. GTC și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 62% în România și cu 44% în Polonia, potrivit raportului ESG publicat recent de Grup. Aflat la a doua ediție, raportul subliniază faptul că 88% din portofoliul companiei are certificările de mediu și marchează succesul euroobligațiunilor „verzi” ale GTC Group în 2021.

 

Raportul oferă date unice în industrie despre angajamentul GTC în dezvoltarea durabilă, construcția responsabilă și gestionarea activelor, colaborarea cu comunitățile locale și răspunsul companiei la așteptările tuturor părților interesate.

 

În ultimul an, GTC și-a îmbunătățit semnificativ operațiunile în ceea ce privește impactul asupra mediului. Datorită tehnologiilor utilizate și introducerii energiei verzi, Grupul a redus amprenta de carbon a clădirilor de birouri cu 62% în România și cu 44% în Polonia. Consumul de apă a fost de 301.815 m3, cu 7% mai mic decât în ​​2020, și s-a înregistrat și o reducere a deșeurilor cu 7% (10% LfL). Consumul total de energie în clădirile și sediul central GTC este de 789.444 GJ (219.290 MWh), cu 14% mai ridicat față de 2020. Consumul total de energie electrică (LfL) în clădirile și sediul principal GTC este de 128.464 MWh, aproape la același nivel cu valoarea înregistrată în 2020 (cu 0,1% mai puțin). Emisia anuală de CO2 pe mp de suprafață a clădirii a fost de 132 kg CO2e/mp față de 145 kg CO2e/mp în 2020. Informațiile detaliate sunt prezentate în Capitolul 5 al raportului: „Rezumatul rezultatelor ESG”.

 

GTC și-a luat un angajament de lungă durată de a construi proprietăți care au ca scop central experiența oamenilor și protecția mediului, pe toate piețele sale din Europa Centrală și de Est, echipate cu cele mai noi soluții care îndeplinesc cerințele stricte ale industriei. Anul trecut a fost foarte important pentru GTC, deoarece toate birourile companiei din România și Polonia sunt acum alimentate cu energie verde, în timp ce birourile locale sunt implicate și în activități de protecție a mediului. În 2021, GTC a obținut și a reînnoit certificate verzi pentru 18 clădiri, iar în 2022 acestora li s-au adăugat alte 12. În prezent, 88% din portofoliul GTC, cu o valoare totală de 1,7 miliarde EUR, deține certificate de mediu, în timp ce toate celelalte clădiri sunt în curs de certificare.

 

„Strategia noastră de afaceri se bazează pe principiile dezvoltării durabile și ne străduim să ne gestionăm activele în conformitate cu cele mai bune practici ESG. În 2020, ne-am asumat datoria de a dezvălui performanța non-financiară în conformitate cu cele mai înalte standarde din industrie pentru a oferi informații despre managementul și rezultatele ESG într-o manieră credibilă, transparentă și comparabilă și, de asemenea, să implicăm în proces părțile interesate. În calitate de investitor responsabil și un bun vecin al comunităților noastre locale, prezentăm raportul ESG 2021 ca dovadă a angajamentului față de această misiune. Cu această ocazie, aș dori să mulțumesc familiei noastre extinse GTC: angajați, chiriași, acționari, parteneri de afaceri și comunități locale din întreaga ECE pentru că au fost alături de noi în această călătorie”, spune Zoltan Fekete, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație GTC.

 

2021 a fost un an decisiv pentru Grupul GTC, după ce acesta a emis Euroobligațiuni verzi în cadrul Green Bond Framework, care i-au permis să refinanțeze împrumuturi garantate și să livreze noi proiecte sustenabile. Emisiunea de obligațiuni de referință în valoare de 500 de milioane de euro a fost posibilă datorită performanței și perspectivelor companiei, angajamentului față de dezvoltarea durabilă și a unei conduite de business orientată spre protejarea mediului înconjurător.

 

În ceea ce privește aspectul social, în 2021 compania a continuat să sprijine comunitățile locale, oferind spațiu în centrele comerciale pentru inițiative locale și încurajând angajații și chiriașii să se implice în activități de CSR. Impactul economic al GTC în 2021 a fost de 113.000.000 EUR. Anul trecut au fost implementate programe de dezvoltare și implicare a comunității în 28 dintre proprietățile GTC aflate sub controlul operațional al Grupului. În total, GTC a sprijinit 15 ONG-uri și 37 de organizații sociale.

 

Raportul a fost întocmit în conformitate cu Standardele GRI, CORE. În prezentarea abordării și indicatorilor au fost luate în considerare următoarele aspecte: Comisia Europeană și TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures); EPRA Sustainability Best Practices Recommendations Guidelines; Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Datele prezentate au fost colectate dintr-un sistem intern de raportare care împărtășește perspective unice asupra abordării Grupului față de dezvoltarea durabilă și principiile de afaceri responsabile.

 

Raportul complet GTC ESG 2021 poate fi vizualizat aici.

Foto rezumat rezultate aici.

 

#

Despre GTC

Grupul GTC este unul dintre cei mai importanţi investitori şi dezvoltatori imobiliari, activ în Polonia şi în capitalele ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de birouri moderne și proprietăți de retail cu o suprafață totală de cca. 1,4 milioane mp în Europa Centrală și de Est.

GTC gestionează acum în mod activ un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 45 de clădiri care oferă peste 763.000 mp de birouri inchiriabile și spațiu comercial în Polonia, Ungaria, București, Belgrad, Zagreb și Sofia. În plus, GTC are în plan dezvoltarea a circa 460.000 mp de proprietăți comerciale și de birouri în capitalele Europei Centrale și de Est, din care 51.000 mp se află în construcție.

GTC S.A. este listată la Bursa de Valori din Varșovia și cotată la Bursa de Valori din Johannesburg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here