·         De la aceeași dată, Mirko Strube a devenit CFO al grupului, iar Dragoș Bărbulescu a preluat pozitia de director general al companiei de distribuție a gazelor și electricității Delgaz Grid
 

Volker Raffeleste noul CEO al Grupului E.ON România începând cu data de 1 august, preluând atribuțiile de la Manfred Paasch, cares-a retras din funcția deținută timp de aproape doi ani.

Cu o vechime de 22 de ani în cadrul E.ON, Volker Raffel este absolvent de studii tehnice universitare, cu specializarea Fizică, precum șide studii de inginerie în Franța, cu specializarea Energie și Energie nucleară. În ultimii ani a deținut diverse funcții de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare și Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. În România, a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004,în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuție până în anul 2008.
Ne propunem să consolidăm rezultatele obținute până acum de grupul E.ON în România, mergândmai departe către obiectivul strategic, acela de a fi o companie dedicată tranziției către noua lume a energiei: sustenabilă, digitală și verde, orientată spre satisfacerea nevoilor clienților. Aceasta este misiunea noastră comună”, a spus Volker Raffel.

Tot de la 1 august, Dragoș Bărbulescuva fidirector generalal companiei de distribuție a gazelor și electricității Delgaz Grid. Dragoș Bărbulescu lucrează în cadrul E.ON de 14 ani, iar în ultimii9 ani a făcut parte din Board-ul companiei și a îndeplinit și rolul de CFO.

Investițiilereprezintă un capitol extrem de important al strategiei noastre, pentru că nu putem vorbi despre un viitor sustenabil fără rețele inteligente. Pentru acest an este bugetată o creștere considerabilă a investițiilor, care vor fi cele mai mari din ultimii 16 ani. Aceste eforturi destinate modernizării rețelelor și creșterii calității serviciilor trebuie să continue an de an, inclusiv prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea unor proiecte punctuale”, a spus Dragoș Bărbulescu.

Tot de la 1 august, Mirko Strube devine CFO al E.ON Romania. În plus, acestava fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR și alte funcțiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

Ca urmare, de la 1 august, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR și alte funcții suport), Claudia Griech (Soluții Clienți) și Dragoș Bărbulescu (Distribuție) formează Consiliul Director al E.ON România.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here