București, 4 august2021 –Rețeaua de sănătateREGINA MARIAinaugureazăun centru dedicat exclusiv testărilor pentru COVID-19, în incinta stației de carburanți Rompetrol aflată în proximitatea aeroportului Henri Coandă, la km 15 al celei mai importante artere rutiere din România – DN1.Beneficiul adus de această nouă locație este testarea rapidă pentru cei care au nevoie de un test antigen sau RT-PCR, necesar călătoriei în străinatate.

În această locație, sunt recoltate teste rapide antigen, ale căror rezultate se eliberează în maximum 15 minute, odată cu buletinul de analize aferent. Rezultatele testelorRT-PCR recoltate în noua locație sunt eliberate în urgență, în maximum 8 ore. Buletinele de analize se eliberează automat în limbile română și engleză și, în plus, prezintă codul unic QR, care asigură trasabilitatea și calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize.

 

”Toate datele științifice pe care le avem la dispoziție, precum și poziția Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ne arată că varianta Delta a devenit dominantă în Europa[1] și din acest motiv este nevoie de un efort consistent și constant pentru testare susținută, care să vină la pachet cu continuarea vaccinării. Iar testarea înainte de a pleca din țară sau la întoarcerea din zone cu risc epidemiologic crescut ne vor ajuta să prevenim transmisia comunitară. De aici a plecat necesitatea unui cabinet mobil ușor de accesat, în proximitatea aeroportului, cu rezultate eliberate rapid pentru călătorii în siguranță.”, declară Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Amplasarea centrului de testare în incinta uneia dintre cele mai tranzitate benzinării din zona aeroportului a fost posibilă după ce ROMPETROL DOWNSTREAM a pus la dispoziție spațiul necesar recoltării probelor pentru efectuarea testelor. Astfel, clienții Rompetrol au acces la un serviciu suplimentar, orientat către efectuarea călătoriilor în deplină siguranță, în contextul pandemic. Caravana de testare va fi disponibilă în perioada august – octombrie, perioadă în care afluxul de călători pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” este la un nivel ridicat.

Centrul inaugurat astăzi reprezintă un proiect pilot, iar dacă rezultatele parteneriatului vor fi cele scontate, nu este exclus ca astfel de centre să apară și în alte zone de tranzit în care ROMPETROL este prezent.

„Este important să le asigurăm clienților noștri servicii suplimentare pentru a transforma vizita în benzinărieîntr-una extrem de eficientă. Astfel, pe lângă oferirea unui serviciu suplimentar important, acela al testării în perioada pandemiei, printr-o singură vizită, clienții pot face plinul cu carburant, își pot face cumpărături în magazinul hei. Dar, mai important în contextul actual, KMG International (Rompetrol) a dovedit în ultimul an și jumătate că este o companie responsabilă, prin susținerea autorităților și a personalului medical cu carburant, echipamente de protecție sau achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă”, declarăCătălin Dumitru, Chief Officer Retail & Marketing în cadrul KMG International (Rompetrol).

Pentru că REGINA MARIA este un pionier al digitalizării, pacienții beneficiază de acces rapid către rezultatele testelor efectuate prin simpla accesare a contului din aplicația mobilă REGINA MARIA sau folosind site-ul www.reginamaria.ro, prin introducerea codurilorprimite după recoltare.

Pentru cei care pleacăîn vacanță, Regina Maria derulează o ofertă specială pentru aceste teste, astfel că prețurile sunt de: 100 de lei – testul rapid antigen și de la 250 de lei pentru testul RT-PCR.Programul cabinetului mobil este de luni până vineri, între orele 07.30 – 16.00. Pacienții pot accesa serviciile cabinetului, cu sau fără programare. Cu toate acestea, au prioritate pacienții care s-au programat apelând numărul de call-center, folosind aplicația REGINA MARIA sau solicitând o programare pe site-ul www.reginamaria.ro.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a pus în funcțiune 9 laboratoare de biologie moleculară, iar capacitatea de procesare a testelor RT-PCR a crescut de 10 ori față de anul trecut, ajungând la o capacitate de peste 4.000 de teste pe zi. De asemenea, Laboratoarele Rețelei de sănătate REGINA MARIA pun la dispoziție cea mai performantă și precisă tehnologie de testare serologică, pentru testarea răspunsului imun la infecția cu COVID-19 sau după vaccinare.

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 665.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.

 În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi.

 

Despre Grupul KMG International (Rompetrol)

Având 6.000 de angajați, KMG International are operațiuni în Europa și Asia centrală, iar principalele activități constau în operațiuni comerciale majore cu petrol și produse petroliere (trading), rafinare și petrochimie, distribuție (retail) și marketing și alte servicii din industria petrolieră, precum foraj, servicii la sondă și servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, project management).

Rompetrol este principala marcă a KMG International, reprezentativă pentru activitățile de rafinare, petrochimie și retail din România, Moldova, Bulgaria și Georgia, precum și pentru serviciile la sondă din domeniul upstream. Grupul operează două rafinării în România (Petromidia Năvodari și Vega Ploiești), dar și unica divizie de petrochimie din România. Prin sorturile noi dezvoltate de specialiștii în petrochimie, Rompetrol a sprijinit sistemul medical și, în prezent, produce și asigură toate sortimentele necesare obținerii de măști sanitare și chirugicale de tip FFP1 si FFP2, dar și accesoriilor medicale.

Segmentul de distribuție al Rompetrol cuprinde 1068 de puncte de comercializare a carburanților, în România și alte aproape 250 de stații de carburanți în Republica Moldova, Bulgaria și Georgia.

 

[1]https://www.ecdc.europa.eu/en/news-events/sars-cov-2-delta-variant-now-dominant-european-region

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here