Decizia PSD, de a creşte substanţial salariile din sănătate, a stopat exodul medicilor şi a asistenţilor către ţările vestice din Uniunea Europeană. România nu-şi poate permite să pregătească medici pe banii românilor, iar apoi aceştia să presteze pentru alte state. Nu-mi pot imagina acum o Românie în care salariile medicilor să nu crească anual. Este vorba de recunoștință, de respect, de muncă.
Prin creșterea substanțială a salariilor din sistemul de sănătate dar și deblocarea posturilor – s-au angajat/înființat peste 5000 de noi locuri de muncă în acest domeniu – PSD reconfirmă determinarea sa politică de a găsi, cu maximă prioritate, soluții la problemele din sănătate.

Iar situația din domeniul sănătății demonstrează diferența de viziune dintre PSD și PDL. În guvernarea PSD, salariul mediu net din sănătate a ajuns la 3536 de lei (nov 2018) fiind cu 27% mai mare decât salariul mediu pe economie. În guvernarea PDL (actualul PNL), angajații din sănătate câștigau cu 9% sub nivelul salariului mediu pe economie de la acea vreme.

În aceste condiții este de-a dreptul ridicolă tentativa propagandei PDL care încercă să submineze și să arunce-n derizoriul meritul actualei guvernări de a asigura salarii convingătoare cadrelor medicale, astfel încât să le facă să rămână în ţară.

Insistențele Opoziției și susținătorilor acesteia de a ”arăta” că degeaba au crescut salariile medicilor, este un puternic indiciu că n-au nici viziune și nici soluții pentru domeniul sănătății; altfel spus, sunt toate șansele ca sistemul medical să se reîntoarcă la situația și problemele de acum 8-10 ani, când se închideau sau desființau spitale, dacă actuala opoziţie ar reveni la guvernare. Pentru binele României, sperăm ca măcar vechii liberali să  ocupe fotoliile majoritare în Guvern, iar vechii PDL-ști să rămână unde e locul – la groapa de gunoi a istoriei politice.

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here