București, 17 aprilie 2024 − Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu 27% comparativ cu anul 2022. Aceștia sunt bani care nu au mai fost cheltuiți din fondul public de asigurări sociale de sănătate, putând fi redirecționați, așadar, spre categorii mai vulnerabile de populație.

Pe măsură ce românii și companiile angajatoare devin din ce în ce mai preocupați de prevenție, de menținerea stării de sănătate și a unui nivel de bunăstare și de calitate a vieții, inclusiv prin accesarea rapidă a unor servicii medicale de calitate, crește tot mai mult interesul pentru asigurările voluntare de sănătate.

Dinamica pozitivă înregistrată pe această piață este o dovadă în plus că rezultatele educației financiare încep să se vadă și că românii acordă o importanță sporită stării lor generale de sănătate”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

În ultimii ani, segmentul asigurărilor voluntare de sănătate s-a aflat într-o continuă creștere, înregistrând una dintre cele mai susținute evoluții la nivelul pieței de asigurări facultative din România. Astfel, piața asigurărilor voluntare de sănătate este de peste 10 ori mai mare decât acum 10 ani, indicând o tendință vizibilă de dezvoltare și o schimbare în comportamentul românilor și angajatorilor.

Aceste polițe ne pot scuti de un stres major atunci când apar situații imprevizibile în viața noastră și pot fi un instrument excelent de prevenție și depistare precoce”, a precizat Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări de Viață și Sănătate și Coordonator Programe UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul unei familii în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecințe nedorite și, adesea, costisitoare.

 

***

 


 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR– Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni– Insurance Europe.

Asigurările reprezintă un sector– cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here