București, 6 iulie 2020 – Sévan Kaloustian a fost ales membru al Consiliului Director al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) în cadrul Adunării Generale, la finalul lunii iunie. Sévan Kaloustian a preluat rolul de Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România la sfârșitul anului trecut. Prin această nouă poziție în cadrul ARPIM, compania își va întări misiunea în plan local și va contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate prin colaborare și dialog deschis cu autoritățile și stakeholderii din domeniul sănătății.

Cu peste 10 ani de experiență în industria farmaceutică, Sévan Kaloustian a avut un rol cheie în compania Janssen, ocupând diferite poziții în cadrul mai multor ţări, contribuind la misiunea companiei. A absolvit un Doctorat în Farmacologie şi un program de masterat în farmaco-economie, ambele în cadrul Universităţii Montreal, Canada, continuând apoi cu un program post-doctoral la Academia Sinica din Taiwan şi un curs de specializare digitală în cadrul Columbia Business School, New York.

 

„Îmbunătățirea vieții pacienților este obiectivul nostru principal, iar eforturile noastre în cadrul ARPIM sunt direcționate către asigurarea unui mediu mai bun pentru pacienții români și pentru societate. Alături de colegii mei, voi contribui la creșterea impactului acțiunilor noastre, la accelerarea accesului la medicamente inovatoare, continuând efortul comun privind  taxa clawback, modelul de stabilire a prețurilor,  predictibilitatea reînoirii listei de medicamente compensate și conturarea unei legislații mai favorabile studiilor clinice. Credința mea este că pacienții români au dreptul la standarde europene de sănătate. Vom continua îmbunătățirea calității sistemului de sănătate și a speranței de viață, construind în același timp un mediu economic stabil și predictibil.”, a declarat Sévan Kaloustian Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.

Compania a fost permanent  un membru semnificativ în ARPIM și un promotor activ al obiectivelor și inițiativelor comune ale asociației.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, având ca misiune facilitarea accesului pacienților români la progresele industriei farmaceutice, inclusiv în materie de cercetare și dezvoltare de noi tratamente. ARPIM este membru afiliat al Federației Europene a Asociațiilor și Industriilor Farmaceutice (EFPIA) din 2004.

 

###

 

 

Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

În cadrul Janssen, lucrăm pentru a crea un viitor în care afecţiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson şi ne concentrăm activitatea pentru a transforma această perspectivă în realitate pentru pacienţii din întreaga lume. Luptăm împotriva bolilor prin ştiinţă, îmbunătăţim accesul prin mecanisme inovatoare şi vindecăm lipsa de speranţă prin pasiune. Activitatea noastră este dedicată acelor domenii medicale în care putem face cea mai mare diferenţă: oncologie, neuroştiinţe, imunologie, boli infecţioase şi vaccinuri, boli cardiovasculare şi de metabolism şi hipertensiune pulmonară. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.janssen.com și www.janssen.ro

 

Despre Johnson & Johnson
În cadrul Johnson & Johnson, credem că o sănătate bună stă la baza vieților vibrante, a comunităților prospere și a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a menţine sănătatea oamenilor, la orice vârstă și în orice etapă a vieţii. Azi, în calitate de cea mai mare și mai extinsă companie din lume dedicată îngrijirii sănătății, ne întărim angajamentul de a ne folosi această dimensiune în slujba binelui. Facem eforturi să îmbunătățim accesul și accesibilitatea, să creăm comunități mai sănătoase și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, să aibă o bună sănătate mintală, un corp sănătos și să beneficieze de un mediu înconjurător sănătos. Cu pasiune, știință și prin inovaţie ne propunem să schimbăm profund traiectoria sănătății pentru umanitate. Aflați mai multe pe www.jnj.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here