Untitled-4Presedintele Traian Basescu le-a cerut marti constructorilor care lucreaza la ridicarea digului din localitatea bacauana Saucesti ca lucrarile sa fie gata pana in iarna, el fiind informat ca exista probleme legate de refuzul oamenilor de a accepta exproprierea. „Sa nu ne prinda primavara cu un tronson nefacut”, le-a spus presedintele constructorilor.

Directorul Directiei Apelor Siret Bacau, Emil Vamanu, i-a spus presedintelui ca se vor deschide patru tronsoane de lucrari si ca sunt probleme cu terenurile intrucat oamenii refuza exproprierea.

seful statului a spus ca exista probleme legislative in domeniul exproprierilor nu numai la Saucesti, ci si in ceea ce priveste autostrazile.

Presedintele a fost informat de catre directorul Directiei Apelor Siret Bacau ca in prezent au inceput lucrarile pentru o portiune de 1,8 kilometri de dig, iar pentru aceste lucrari s-a primit de la Ministerul Mediului jumatate din suma alocata.

„Am gasit un ordin de ministru in care banii pentru constructia digului erau aprobati din decembrie anul trecut si era vorba despre 18 kilometri de dig”, a mai afirmat Basescu.

Intrebat de un jurnalist de ce a venit la Saucesti, presedintele a raspuns ca are trei obiective pe care a promis sa le urmareasca pana la finalizare, intre acestea fiind si digul si lucrarile de canalizare din Saucesti.

Dupa ce a inspectat lucrarile la dig, presedintele a mers sa verifice lucrarile la reteaua de canalizare din localitatea Bogdan Voda.

„Aveti grija, ma tin de lucrarea asta pentru ca le-am promis oamenilor in timpul inundatiilor. Ma tin de voi”, le-a spus presedintele muncitorilor.

Reprezentantul firmei care executa lucrarea i-a spus presedintelui ca in Saucesti vor incepe lucrarile la canalizare saptamana viitoare intrucat sunt probleme, panza freatica fiind prea sus din cauza ploilor.

Presedintele Basescu a sosit la Bacau marti in jurul orei 11.50, cu elicopterul, fiind asteptat de prefectul judetului, Neculai Olaru, si de seful Politiei Judetene, Vasile Oprisan.

Inaintea sosirii presedintelui, angajati ai unei societati aflate la iesirea din Bacau au strans gunoaiele de pe campul unde a aterizat elicopterul presedintelui, actiunea desfasurandu-se sub supravegherea prefectului judetului, Neculai Olaru, si a seful Politiei Judetene, Vasile Oprisan si fiind stransi doi saci cu gunoi. De la Bacau, presedintele a plecat cu masina in localitatea Saucesti, unde va inspecta stadiul lucrarilor incepute in urma cu o saptamana la digul de pe Siret.

Presedintele Traian Basescu este asteptat, marti, si in localitatile Rotunda si Buruienesti din judetul Neamt, grav afectata de inundatiile din luna iulie, pentru a verifica lucrarile de indiguire. )Mediafax=

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here