Untitled-1Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut, vineri, directiilor de sanatate publica (DSP) si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in perioada cu temperaturi extreme.Cseke Attila a solicitat personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Astfel, echipajele serviciilor de ambulanta vor fi in alerta, iar acolo unde numarul solicitarilor este in crestere, acestea vor fi suplimentate.

Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie.

Unitatile de primiri urgente au fost atentionate sa asigure numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a informat ca vineri vremea va fi calduroasa in toata tara, pe arii restranse temperaturile vor ajunge la 36 de grade in vest, sud si est, iar dupa-amiza indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here