Cu adanca durere am aflat de disparitia dintre noi a cunoscutului jurnalist italian Mino D’Amato, initiatorul si fondatorul Fundatiei „Bambini in emergenza” din Romania. Militant neobosit pentru protejarea drepturilor copiilor, Mino D’Amato si-a dedicat ultimii douazeci de ani din viata faptelor caritabile, ingrijirii copiilor infectati cu virusul HIV si abandonati de familie.
Jurnalist din 1965, Mino D’Amato a vizitat de mai multe ori Romania si a cunoscut conditiile precare din orfelinate si spitale de copii. Impresionat de suferinta copiilor infectati cu HIV, a adoptat o fetita bolnava de SIDA pe care a ingrijit-o pana la decesul acesteia, a infiintat Fundatia „Bambini in emergentza”, dedicandu-si timpul si energia strangerii de fonduri pentru realizarea a doua pavilioane – Casa Andreea si Casa Doru – in cadrul Spitalului „Victor Babes” din Bucuresti si a unui centru de tratament pentru copii infectati cu HIV in comuna Singureni din judetul Giurgiu, proiecte in care a implicat Biserica Catolica si numeroase asociatii de binefacere din Italia.

Pentru ca tinerii infectati cu HIV sa poata avea o viata normala si dupa implinirea varstei de 18 ani, Mino D’Amato a construit case, o scoala, o biserica precum si o ferma in scopul  intretinerii si integrarii sociale a acestora.

 Mai presus de devotamentul si cinstea desavarsite de care a dat dovada, Mino D’Amato ramane un exemplu pentru noi toti de daruire si munca in folosul celorlaltii, slujind celor napastuiti sau mai putin norocosi.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here