bcrBanca Comerciala Romana (BCR) a lansat un produs de restructurare a creditelor acordate clientilor care se confrunta cu o diminuare a veniturilor, in principal bugetarilor, angajatii din sectorul public reprezentand 25 – 30% din totalul persoanelor care au contractat imprumuturi de la banca.Produsul consta in diminuarea ratelor lunare cu pana la 50% din valoarea curenta a ratei, pe o perioada de sase luni, a declarat pentru MEDIAFAX stefan Coroianu, director executiv Directia Credite Retail din BCR.

„Speram ca perioada de reducere a salariilor se va finaliza in sase luni sau cei mai multi dintre clienti isi vor gasi solutii alternative de venit”, a spus Coroianu.

El a mentionat ca diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% isi va pune in mod cert amprenta pe comportamentul de consum al acestora si, implicit, pe posibilitatea de rambursare a obligatiilor curente, inclusiv creditele.

„Solutia de negociere a ratelor, practic de diminuare temporara a ratelor, a fost introdusa relativ recent, in primavara acestui an. Totusi, ceea ce este diferit in momentul de fata este ca ne adresam unei mase largi de clienti si am introdus si o solutie simplificata de oferire a acestui produs, mai exact documentatia este mult simplificata fata de o situatie de reesalonare standard”, a spus oficialul BCR.

El a mentionat ca BCR dispune de informatiile necesare restructurarii unui credit pe baza extrasului de cont , in cazul in care unui client care are contul de salariu la banca, sau a unei adeverinte de salariu, daca persoana respetiva nu primeste salariul intr-un cont deschis la institutie.

„Ne adresam nu numai clientilor din sectorul bugetar, ci tuturor clientilor care se confrunta cu o reducere a veniturilor in ultima perioada”, a continuat Coroianu.

El a mentionat ca proportia clientilor bugetari la BCR este similara cu media sistemului.

„Avand o cota de piata importanta, in structura portofoliului nostru se regaseste aceeasi structura de clienti pe care o regasim la nivelul intregii economii. Astfel, in jur de 25-30% din totalul clientilor nostri cu credite provin din sectorul bugetar”, a afirmat oficialul BCR.

El spera ca cei mai multi dintre clientii bugetari vor apela la aceasta structura de restructurare a creditelor.

„Desigur o parte dintre bugetari vor putea sa-si plateasca obligatiile curente fara eforturi suplimentare, insa incercam sa oferim clientilor solutii de preintampinare a problemelor”, a concluzionat Coroianu.

BCR, membra a grupului austriac Erste, are in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) si circa 3,5 milioane de clienti de retail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here