Cei mai iscusiti soferi s-au facut remarcati dintre 8.000 de participanti Performante de top
La finala din 11 septembrie 2010, organizata la fabrica Mercedes-Benz din Wörth, se va decide castigatorul Stuttgart – Peste 8.000 de soferi de camion din intreaga lume au participat intre 1 si 30 iunie 2010 in cea mai incitanta competitie a anului dedicata lor. Comparativ cu anul precedent, de aceasta data, numarul participantilor a fost mai mare cu 2.600. Stilul economic de condus a fost masurat si evaluat in fiecare zi de lucru cu ajutorul sistemului de analiza FleetBoard, care are in vedere consumul de combustibil si uzura. Participanti din 9 tari si-au demonstrat abilitatile de a conduce sigur si economic. La nivel national au fost organizate competitii in Romania, Germania, Elvetia, Olanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Republica Ceha si Africa de Sud.
Competitia pentru condusul economic este in concordanta cu provocarile existente in acest moment: companiile se confrunta din ce in ce mai des cu procese de eficientizare pentru a-si asigura business-ul pe parcursul unor perioade lungi de timp. Aceste eforturi au dat roade in cadrul Drivers‘ League, dupa cum toti participantii si-au demonstrat abilitatile de prima clasa in abordarea conditiilor solicitante impuse de activitatile zilnice. Cei mai buni soferi au obtinut note intre 9.36 – 9.99 (pe o scala de la 1 la 10) pentru stilul de conducere. O foarte mare parte a atins scorurile fruntase; 1.600 de soferi au obtinut note de 9.0 sau mai mari si au dovedit abilitati remarcabile, si implicit au inregistrat cel mai redus consum de combustibil. O comparatie a consumului de combustibil intre luna iunie si lunile precedente arata ca motivatia declansata de competitie a influentat participantii care au reusit sa reduca consumul cu un procent – care corespunde unei cantitati aproximative de 400 de litri de motorina anual per camion.
in Romania, primele locuri au fost ocupate de soferii de la 8TIM SA.
Cele mai bune rezultate din liga germana au fost obtinute de GP Günter Papenburg AG si DOEGO Fruchthandel und Import eG.
in Africa de Sud, pe primele doua locuri s-au clasat participanti apartinand Pty. (Ltd) si Fast N Fresh Transport.
in Olanda, un sofer de la Smeets Beheer B.V. si unul de la HSF Distri Holding B.V. s-au aflat pe podiumul castigatorilor.
in Marea Britanie, doi soferi de la Clarke International Ltd. au castigat.
Competitia italiana a fost castigata de soferi de la S.T.B. si LB Moving S.R.L.
in Elvetia soferii de la Sieber Transport AG si Dreier AG s-au clasat pe primele locuri.
in ierarhia ceha doi soferi de la CTR group a.s. au castigat.
Castigatorii din Polonia au condus pentru Clinico Medical Sp. z o.o.
,,Drivers‘ League reprezinta an de an un prilej menit sa ne acorde sansa de a demonstra ca ne aflam printre cei mai buni. Mai exact, in acest an, doi dintre soferii nostri s-au calificat in finala europeana care se va desfasura in septembrie. Suntem foarte mandri sa avem astfel de oameni in echipa noastra, mai ales dupa ce anul trecut Constantin Scorupschi a ocupat locul doi in finala europeana. Compania noastra a fost prima din Romania care a optat pentru sistemul telematic FleetBoard. inca de la inceput, am fost incantati de facilitatile sistemului care a constituit unul din argumentele importante pentru achizitia de camioane Mercedes-Benz, iar in timp, sistemul FleetBoard si-a dovedit contributia la eficientizarea flotei atat din punct de vedere operational cat si din punct de vedere al costurilor,” a declarat Cornelia Gheghesan, Managing Director 8TIM SA.
Companii din diferite segmente de transport au luat parte la Drivers‘ League, aratand ca, fie in operatiuni de transport pe distante lungi, de distributie sau de santier, exista un potential extraordinar pentru economisirea combustibilului printr-un stil optimizat de conducere. „Printr-o analiza riguroasa a datelor oferite de FleetBoard  si printr-o pregatire a soferilor, acestia din urma pot exploata la maxim performantele camioanelor lor, contribuind la un consum redus de combustibil si reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Numarul record de inscrieri din 2010 vorbeste de la sine,” explica Markus Lipinski, General Manager al Daimler FleetBoard GmbH.
Castigatorii ligilor nationale asteapta acum cu nerabdare marea finala live Drivers‘ League, ce va lua loc la uzina Mercedes-Benz din Wörth, in data de 11 septembrie 2010. Acesta este momentul in care testele privind conducerea economica, preventiva si abila vor stabili cine este marele castigator. Evenimentul va fi urmat de ceremonia de decernare a premiilor.
Sponsorul principal al FleetBoard Drivers‘ League din acest an este Michelin. Printre ceilalti parteneri se numara: Voith Turbo, UTA, Mercedes-Benz CharterWay, Mercedes-Benz Service, Mercedes-Benz Accessories GmbH, Fernfahrer si firma de asigurari Allianz Versicherungs-AG. Acestia ii sprijina pe cei mai buni soferi cu premii atractive:
Primul clasat: Un loc in primele randuri la Cursa de Camioane din Spania din parea UTA. UTA va trimite doua persoane la Madrid pentru o saptamana. Pe langa vizita in capitala plina de viata a Spaniei, castigatorii vor putea participa si la finala Campionatului European al Cursei de Camioane din 3 octombrie 2010. Premiul include transportul cu avionul si cazarea cu mic-dejun, dar si doua bilete de intrare la pista de curse din Jarama.
Companiei angajatoare a soferului castigator ii vor fi oferite din partea Mercedes-Benz CharterWay trei luni de “circuit gratuit” cu un autotractor cu semiremorca, dotat cu sistemul FleetBoard de management al autovehiculelor.
Locul al doilea: Bilete VIP  la cursa finala DTM de la Hockenheimring, incluzand cazare de o noapte pentru doua persoane.
Locul al treilea: Un set cadou Trucker Selection, oferit de Mercedes-Benz Accessories GmbH.
in plus, companiile plasate pe primele trei locuri vor primi un set de sase anvelope MICHELIN X® ENERGYTM SAVERGREEN XF si XD din partea Michelin. Acestea sunt in mod special economice datorita rezistentei lor scazute la rulare si randamentului ridicat de operare.
soferii clasati pe locurile 4-21 vor aprecia cu siguranta pachetul de calatorie Allianz pentru soferii de camion oferit de Allianz Versicherungs-AG.
Mai multe informatii si sugestii, precum si certificate de participare pot fi gasite de pe site-urile www.driversleague.com.
Contact:
Stelian Campean
[email protected]
+40 21 20 04 681
 Legenda: Cei mai buni soferi din Drivers’ League isi vor demonstra abilitatea in direct in data de 11 septembrie.
Informatii despre FleetBoard Drivers’ League
FleetBoard Drivers’ League este o competitie anuala de camioane care are in prim plan adoptarea unui stil economic de conducere si la care pot participa companii de transport si de logistica din intreaga lume. Timp de patru saptamani sunt evaluate prin serviciul de analiza a performantei FleetBoard cursele zilnice ale tuturor participantilor. Luand in calcul dificultatile operationale, sistemul determina ierarhia in cadrul ligilor nationale ale soferilor si evalueaza diferiti factori precum stilul de conducere preventiv, schimbarile treptelor de viteza si comportamentul de franare. Cei mai buni soferi de camion din fiecare liga nationala sunt invitati in Germania, unde se va decide marele castigator.

Despre FleetBoard
Daimler FleetBoard GmbH este unul dintre liderii pietei europene pe segmentul telematic pentru autocamioane. Echipamentele si serviciile FleetBoard se adreseaza coordonatorilor de parcuri auto si proprietarilor de flote de camioane si autoutilitare din toate domeniile si companiile. Tehnica usor de utilizat asista soferul in activitatile sale zilnice. Daimler FleetBoard GmbH este o filiala detinuta in proportie de 100% de compania Daimler cu sediul in Stuttgart si este verificata si certificata DEKRA in conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008. De la introducerea pe piata in anul 2000 a produselor FleetBoard, peste 60.000 de autovehicule apartinand unui numar de 1.300 de clienti au fost echipate cu acest sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here