imagesCAR7WPF2Statele Unite au devenit anul trecut cel mai mare producator de gaze naturale la nivel mondial, devansand Rusia, potrivit grupului energetic britanic BP, preluat de agentia Ria Novosti. Astfel, productia de gaze naturale a Statelor Unite a crescut anul trecut cu 3,5%, comparativ cu 2008, la 593,4 miliarde de metri cubi, cantitate echivalenta cu 20,1% din productia mondiala.

„Cresterea productiei de gaze naturale, trend inregistrat timp de trei ani consecutivi, a permis SUA sa devanseze Rusia si sa ocupe primul loc mondial”, a afirmat economistul sef al BP, Christof Rühl.

In schimb, Rusia a extras anul trecut o cantitate de gaze naturale cu 12,1% mai redusa decat in 2008, de 527,5 miliarde de metri cubi (17,6% din productia mondiala). Pe locul trei in clasamentul BP se plaseaza Canada (5,4% din productia mondiala).

La nivel mondial, productia de gaze naturale a scazut in 2009 cu 2,1%, la 2.987 miliarde de metri cubi. Consumul s-a redus, de asemenea, cu 2,1%, la 2.940 miliarde de metri cubi de gaze.

BP se afla in centrul unui scandal ecologic in SUA, dupa ce o platforma petroliera marina apartinand grupului a explodat si s-a scufundat, producand scurgeri masive de titei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here