imagesCA1DBAQFGuvernul isi mentine decizia de a limita deficitul bugetar prin reducerea cheltuielilor, iar majorarea salariilor si pensiilor din 2011 depinde de restructurarea sistemului public si reluarea cresterii economice, urmatoarele sase luni fiind decisive in acest sens, a declarat premierul Emil Boc.

„Consideram in continuare ca in perioade de criza nu trebuie majorate TVA si cota unica si optam pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru a ne incadra intr-un deficit de 6,8%. Urmatoarele sase luni vor fi decisive, iar de succesul acestor masuri depinde reluarea cresterii economice si a salariilor si pensiilor, din 2011, cu restructurarea sectorului”, a spus Boc, la finalul discutiilor cu patronatele.

El a asigurat ca nu vor fi afectate alocatiile pentru copii, persoane cu handicap, veterani de razboi si fosti persecutati politic si ca venitul minim garantat va fi pastrat.

„Pentru mine ar fi foarte simplu sa spun ca nu ne vom atinge de salarii si pensii, probabil ca in acel moment voi fi aplaudat in Piata Victoriei de catre sindicalisti si ceilalti si nu voi mai fi hulit, dar ce se va intampla? Mai putem plati cateva luni salariile si pensiile, ne mai putem imprumuta, dar pana la un punct. Uitati-va in spate, am avut o crestere economica bazata pe imprumut si consum, am trait din imprumut si din consum cu credit pe buletin. Toata clasa politica si eu sunt parte a acestor lucruri care s-au intamplat, dar poate ca este cazul sa oprim aceasta evolutie negativa cu orice cost politic, personal sau de partid”, a adaugat seful Guvernului.

Boc a reluat si acuzatiile la adresa fostului guvern liberal, afirmand ca Tariceanu, ca prim-ministru, si Vosganian, ca ministru al Finantelor, au acordat „cadouri otravite” in materie de salarii si pensii, avizand majorari nesustinute economic.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, vineri, cu organizatiile patronale pentru discutii privind scrisoarea de intentie convenita cu FMI, inainte ca documentul sa fie aprobat de Guvern, dupa ce joi a discutat cu liderii sindicali. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here