images[11]Guvernul a preferat sa evite solutia FMI, prin care taxele erau majorate concomitent cu reducerea salariilor, si sa nu taxeze suplimentar mediul de afaceri, periclitand reluarea cresterii economice, considerand ca bogatii vor fi taxati pentru proprietati si produse de lux, a afirmat premierul Boc.

El a raspuns astfel la solicitarea presei de a comenta declaratia directorului general al Fondului Monetar International, conform careia FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functionarilor.

„Optiunea FMI a fost TVA de 24%, cota unica de 20% si reducerea salariilor cu 20%. Fata de aceasta optiune, am ales sa reducem cheltuielil bugetare fara a creste taxele, pentru ca o impozitare suplimentara a mediului de afaceri ar afecta sansele de reluare a cresterii economice. Am ales raul cel mai mic”, a spus Boc.

El a aratat ca si bogatii vor fi taxati prin impozitarea suplimentara a persoanelor care detin mai multe proprietati, precum si prin introducerea de accize la produsele de lux.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declaratla postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functoionarilor.

„Guvernul roman ne-a spus: Vom taia 20 – 25% din salariile functionarilor. Noi am spus nu, nu luati aceasta masura daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si mai ales impozitele pentru cei mai bogati. Guvernul a spus nu, noi suntem cei care decidem. si acesta este adevarul: Guvernul decide intoteauna, nu FMI. Noi spunem doar: Asta e situatia si care e drumul de urmat pentru a va reveni. Guvernul propune masurile, guvernul roman le-a ales”, a spus directorul FMI, potrivit postului de radio RFI, care citeaza France 2.

Strauss-Kahn lasa astfel de inteles ca oficialii FMI au propus Guvernului sa renunte la cota unica si sa treaca la impozitare progresiva, cu taxe mai inalte pentru populatia cu venituri mai mari. (mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here