imagesCA77PVO7Desi spun ca asteapta ca Guvernul sa aprobe ordonanta de urgenta privind reducerea salariilor, pentru a lua o pozitie oficiala in ceea ce priveste declansarea grevei generale, liderii sindicali de la Metrorex si de la RATB sustin ca, cel mai probabil vor opri lucrul pe 31 mai, in semn de solidaritate cu bugetarii.
Liderii sindicali de la RATBspun ca asteapta mai intai sa vada cum va arata ordonanta de taiere a salariilor, iar daca reducerile de salarii se vor aplica si in companiile de stat, din 31 mai autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din Bucuresti nu vor mai circula pe perioada nedeterminata.
 
Transpostul in comun din Capitala va fi oricum perturbat pe 31 mai, cand angajatii Regiei vor fi in greva de o zi, in spirit de solidaritate cu ceilalti bugetari aflati in greva.
 
Nici Metrorex nu a luat o decizie ferma in ceea ce priveste intreruperea lucrului pe 31 mai, dar exista toate sansele ca nici metroul sa nu circule in ultima zi a lunii.
 
Dealtfel, secretarul general al sindicatului de la Tarom, Aurel Curdov, declara, ieri, pentru incont.ro, ca Metrorex, RATB, Tarom si CFR ar putea declansa un protest comun pe 31 mai, blocand astfel atat transportul in Bucuresti, cat si traficul feroviar si aerian.
 
 “Daca Guvernul decide sa taie salariile cu 25% in companii si sa modifice Codul Muncii, cu siguranta ca vom intrerupe lucrul. Am discutat si cu ceilalti lideri de sindicat si este posibila o actiune comuna pe 31 mai”, spunea, ieri, Aurel Curdov.
 
Sindicatele de la  CFR au anuntat deja ca vor opri trenurile pe 31 mai. Profesorii si functionarii publici vor fi si ei in greva in aceeasi zi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here