Consiliul Judetean Cluj a sarbatorit ieri, 9 mai 2010, Ziua Europei. La actiunea desfasurata in zona pietonala Matei Corvin din municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Judetean a participat cu un stand in cadrul caruia au fost prezentate materiale informative despre Uniunea Europeana precum si principalele proiecte aflate in curs de derulare la nivelul Consiliului Judetean Cluj. In plus, publicului vizitator i-au fost distribuite materiale informative referitoare la proiectele cu finantare europeana derulate de institutiile aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum si oferta de preturi a Camerei Agricole a Judetului Cluj pentru elaborarea de proiecte din fonduri europene pe Masurile 141 si 112. Publicul interesat a putut vizita standurile de informare intre orele 9.00 si 16.00.  
            De asemenea, pentru ca cetatenii sa fie cat mai bine informati in legatura cu istoricul institutiilor europene si cu programele desfasurate de catre Consiliul Judetean Cluj, au fost distribuite vizitatorilor acestui targ materiale informative cuprinzand informatii referitoare la semnificatia zilei de 9 mai, statele membre ale Uniunii, fondurile europene care se pot accesa, programele comunitare, simbolurile europene, precum si pliante cuprinzand datele de contact si atributiile Consiliului Judetean si ale institutiilor care functioneaza sub autoritatea acestuia. 
 Totodata, standul Consiliului Judetean Cluj a avut si o componenta interactiva unde vizitatorii au avut prilejul sa-si expuna opinia referitoare la semnificatia acestei zile, precum si sa raspunda la un set de sase intrebari despre drepturile si obligatiile conferite de calitatea de cetatean european. Acest demers se incadreaza in contextul lansarii de catre Comisia Europeana a unei consultari publice al carei scop este acela de a identifica actiunile concrete care trebuie intreprinse pentru cresterea eficacitatii si consolidarea drepturilor cetatenilor UE.
 
Biroul de presa
10.05.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here