Consiliul Judetean Cluj impreuna cu Serviciul Public Judetean „Salvamont” Cluj, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean, participa cu un stand comun la Targul de turism montan si aventura „Mocanita”, care se desfașoara in perioada 10-11 mai 2010 la Casa de Cultura a Studenților (CCS) din municipiul Cluj-Napoca.
 La standul Consiliului Judetean din holul central al parterului Casei de Cultura a Studentilor pot fi admirate pe parcursul celor 2 zile, in intervalul orar 10.00 – 18.30, echipamente specifice tehnicilor de salvare montana precum si echipamente de escalada si alpinism. Totodata, in cadrul standului vor fi distribuite materiale informative – pliante si fluturasi, cu cele mai importante obiective turistice montane din judetul Cluj. Tot aici vor rula, pe un ecran, filmulete realizate de Consiliul Judetean pentru promovarea mai multor atractii turistice din judet – Cascada Valu Miresii – Rachitele, Castelul Banffy din Bontida, Cetatea Bologa, Rezervatia Nationala „Cheile Turzii”, Salina Turda, etc. O atractie importanta a acestui stand o va reprezenta cursul interactiv de resuscitare care va fi realizat de o echipa de medici clujeni in colaborare cu angajati ai Serviciul Public Judetean „Salvamont” Cluj.
„Participarea cu standuri proprii in cadrul targurilor specializate de turism a devenit o constanta in activitatea Consiliului Judetean. Consideram ca potentialul extrem de ridicat al zonelor si obiectivelor turistice din judetul nostru trebuie pus in evidenta si valorificat prin toate modalitatile. De asemenea, ne-am preocupat in permanenta sa asiguram conditiile necesare in vederea oferirii unor servicii de salvare montana la cele mai inalte standarde, astfel incat sa putem vorbi cu adevarat de un turism practicat in maxima siguranta”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
10.05.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here